Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul’a 20 bin 640 Konut Yapılacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TOKİ ile kentsel dönüşüm ve depreme hazırlık kapsamında 20 bin 640 konut yapmak için anlaşmaya vardı. İstanb

NTV-MSNBC
İstanbul’a 20 bin 640 Konut Yapılacak

b>İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TOKİ ile kentsel dönüşüm ve depreme hazırlık kapsamında 20 bin 640 konut yapmak için anlaşmaya vardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm çerçevesinde, Toplu Konut İdaresi ile kentte ilk etapta 20 bin 640 konut yapmak için anlaştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, Toplu Konut İdaresi ile varılan anlaşma çerçevesinde 2 bin 640 konutun yapımına başlandığını, 3 bin 600 konutun ihale aşamasında, 14 bin 400 konutun da projeksiyonunun yapıldığını söyledi.

Gecekondu Dönüşüm Projesi kapsamında alt gelir grupları için çok daha ucuz fiyata konut yapılacağını belirten Topbaş, konutların dar gelirli ailelere 20-30 yıl vadeyle satılacağını açıkladı.

1 MİLYON BİNA İMARA AYKIRI
Deprem Dönüşümü Projesi için Maliye Bakanlığı’ndan Hazine arazilerinin Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisini istediklerini de belirten Topbaş, İstanbul’daki bir milyon binanın yüzde 70’inin imara aykırı olduğunu söyledi.
Mevcut binaların birkaç katı daha yeni bina yapılması gerektiğini dile getiren Kadir Topbaş, “Ucuz konut üretebilmemiz için Hazine’nin bize mümkün mertebe bedelsiz arsa tahsis etmesi gerekiyor” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbula-20-bin-640-konut-yapilacak_23488.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!