Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul'a 6 Yeni Proje

Kadir Has Universitesi'nin, merkezi Viyana'da bulunan Uluslararası Enformasyon Tasarımı Enstitüsü gözetiminde yürüttüğü atölye çalışmasında, İstanbul'u tanıtmak amacıyla 6 ayrı proje hazırlandı.

Vatan
İstanbul'a 6 Yeni Proje

adir Has Universitesi'nin, merkezi Viyana'da bulunan Uluslararası Enformasyon Tasarımı Enstitüsü gözetiminde yürüttüğü atölye çalışmasında, İstanbul'u tanıtmak amacıyla 6 ayrı proje hazırlandı

Avusturya'dan 2, ABD, Hollanda, Danimarka ve Letonya'dan ise l'er tasarımcıyla Türkiye'den Bilkent Grafik Bölümü'nden 2, Yıldız Teknik Üniversitesi iletişim Tasarımı, izmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Endüstri Tasarımı ve St. Martin College of Art and Design Multimedia Bölümü'nden l olmak üzere ulusal ve uluslararası toplam 12 tasarımcı, uluslararası üne sahip tasarımcı Arhan Kayar ile birlikte istanbul için 6 ilginç tanıtım projesi üretti. Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Oğuzhan Özcan'ın küratörlüğünü yaptığı Multimedia Atölye Çalışmaları 1997 yılından beri yürütülüyor. Özcan yaptığı yazılı açıklamada, hazırlanan projelerde istanbul'un tarihi mekanlarına öncelik verildiğini bildirdi. Eylül ayında düzenlenecek istanbul Design Week'te ise projelerden ikisi "Poshet Daily" ve "Power of No" tasarımları sergilenecek.

Boğaziçi için:

Standart bir boğaz turunu, ziyaretçilerin kendileri yönlendirebilecek. Dağıtılan bulmacalarla eğlenceli bir rota oluşturma imkanı yakalayacaklar. Ayrıca Boğaz hakkında tarihi bilgilendirme de amaçlanıyor.

Galata Kulesi için:

İstanbul'a ilk kez gelen ziyaretçilerin, Galata Kulesi'ni mutlaka görmesi gerektiği düşüncesinden hareketle, havalimanından itibaren kentin çeşitli yerlerine "SEE GALATA (Galata'yı gör)" mesajı asılacak.

Beyazıt için:

Projede, ziyaretçilerin, minimum güç harcayarak günlük yürüyüş mesafesi içinde, ziyaret edilecek yerler, aktiviteler hakkında bilgi edinmesini sağlamak amacıyla Beyazıt bölgesinde alışveriş yapılan satış noktalarında kullanılmak üzere özel naylon poşetler tasarlandı.

Sirkeci Garı için:

Bu projenin temelinde, kente Sirkeci Garı yoluyla gelenlerin uyum sağlaması için getirilecek kolaylıklar var. Tabelalar ya da ekranlar yardımıyla istanbul tanıtımı amaçlanıyor.

Sultanahmet için:

Bu projede Sultanahmet Bölgesi'ne gelen ziyaretçileri bölge insanıyla tanıştırmak için bir kahve açılması planlanıyor. Kahve aracılığıyla bir Sultanahmet Topluluğu da oluşacak.

Eski Galata Köprüsü için:

Kentin yüksek noktalarına yerleştirilecek balonlarla tanıtım yapılacak. Eski istanbul ile "istanbul Hayalleri" kurmak isteyen ziyaretçiler için...

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbula-6-yeni-proje_32133.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!