Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul’a Deprem Kredisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Dünya Bankası arasında kamu binalarının iyileştirmesi için kullanılacak 400 milyon dolarlık bir kredi anlaşması imzalandı.

NTV-MSNBC
İstanbul’a Deprem Kredisi

b>İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Dünya Bankası arasında kamu binalarının iyileştirmesi için kullanılacak 400 milyon dolarlık bir kredi anlaşması imzalandı.

Projenin; kamu binaları, iletişim ve elektrik çalışmaları için olduğunu belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Ancak İstanbul, büyük bir deprem riski altında. Uygulama alanı büyük olacağından Dünya Bankası’nın, bize gerekli esnekliği sağlayacağını umuyoruz” dedi. Alınacak kredi, 20 yılda geri ödenecek.

Afet Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, video-net sistemiyle bağlanan Dünya Bankası Afet Projeleri Bölge Sorumlusu Wael Zakout, kredi anlaşmasının iki ülke arasında bir çeşit müzakere olduğunu söyledi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, “Bu ödenek, özel idareye aktarılacak. Ancak kanun gereği, özel idare, kamu alanları binaları için kullanılması gerekli miktarı kullanacak. Geri kalanı, Büyükşehir Belediyesi’ne aktaracak” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, “Bu proje; kamu binaları, iletişim ve elektrik çalışmaları içindir. Ancak İstanbul, büyük bir deprem riski altında. Uygulama alanı büyük olacağından Dünya Bankası’nın, bize gerekli esnekliği sağlayacağını umuyoruz” dedi.
Dünya Bankası’ndan alınacak krediler, 20 yılda geri ödenecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbula-deprem-kredisi_25703.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!