Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İstanbul'da Yeni Rant Planı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Küçükçekmece Gölü ile Sazlıdere Baraj Gölü arasında kalan Başakşehir Tahtakale Mahallesi Ispartakule Toplu Konut Alanı ile ilgili yeni planları askıya çıkardı.

yapi.com.tr
İstanbul'da Yeni Rant Planı!

Yurt Gazetesi'nden Mehmet Demirkaya'nın haberine göre, 10 Ekim 2013 tarihinde askıya çıkartılan ve yaklaşık 6 milyon metrekarelik bir alanı kapsayan yeni planların duyurusunda şöyle denildi: “Tahtakale Mahallesi Sınırları İçerisinde Ispartakule Toplu Konut Alanına Ait 1/5000 Ölçekli Revizyon ve İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planı, Bakanlık Makamı’nın 30.09.2013 tarih ve 15200 sayılı Olur’ları kapsamında Bakanlığımızca 644 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK hükümleri ve 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun hükümleri uyarınca onaylanmıştır. Söz konusu planlar, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi gereğince 10.10.2013-08.11.2013 (30 gün) tarihleri arasında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ilan panosu ile web sitesinde askıya çıkarılmıştır.”

Yükseklik serbest bırakıldı

Bahçeşehir’in doğusunda, Küçükçekmece Gölü ile Sazlıdere Baraj Gölü arasındaki büyük bir alanı kapsayan arazinin büyük bir kısmı boş durumda. Arazinin güneyinde ve batısında Ispartakule, Ağaoğlu, Bizimevler, Avrupa Konutları, Koza Evleri, Tulip Turkuaz, Patara ve Efes siteleri bulunuyor.

Plan notlarına göre konut alanı olarak ayrılan yerlerde emsal 1, 1.5, 1.75 yoğunluğunda tutulurken, arazide geniş yer tutan ticaret alanlarına emsal 2 verildi. Konut ve ticaret alanlarında yükseklik ise serbest bırakıldı. Resmi kurum, kültürel tesis, okul alanlarında da emsal 1 olarak belirlendi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbulda-yeni-rant-plani_113231.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!