Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul'dan Senegal'e Kent Yönetim Desteği

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile kardeş ülke Senegal Cumhuriyeti’nin Dakar Bölge Konseyi arasında birçok belediye hizmetinde işbirliğini öngören mutabakat zabtı imzalandı. İmzalanan zabıtla, iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi hedefleniyor.

yapi.com.tr
İstanbul'dan Senegal'e Kent Yönetim Desteği

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Yeniköy’deki Sait Halim Paşa Yalısı’nda Senegal Cumhuriyeti Dakar Bölge Konseyi’ni akşam yemeğinde ağırladı. Yemeğe İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalpaklıkaya, Başkan Topbaş’ın Danışmanı Mehmet Duman, İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Muzaffer Saraç, İSTAÇ Genel Müdürü Osman Akgül ve İSPRAK Genel Müdürü Mehmet Çevik de katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile kardeş ülke Senegal Cumhuriyeti’nin Dakar Bölge Konseyi arasında birçok belediye hizmetinde işbirliğini öngören mutabakat zabtı imzalandı. United Cities and Local Governments (UCLG) ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Senegal Dakar Bölge Konseyi Başkanı Ousmane Sambe arasında imzalanan zabıtla, iki ülke arasındaki işbirliğinin ve kardeşlik ilişkilerin daha çok geliştirilmesi hedefleniyor.

Zabıt kapsamında İstanbul Dakar’a ulaşım, sağlık, eğitim, katı atık, temizlik, toplu konut, meslek eğitimi ve yerel yönetişim alanlarında destek verecek. Karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımını da öngören anlaşma çerçevesinde heyetler bilgi ve deneyim paylaşımında bulunacak.

"Senegal’e destek vermekten mutluluk duyacağız"

İstanbul’un nüfusu, ekonomisi ve doğasıyla bir ülke özelliği gösterdiğini belirten Kadir Topbaş, Türkiye’nin ekonomisinin yüzde 43’nün ihracatının yüzde 60’nın, ithalatının yüzde 65’nin İstanbul’dan yapıldığını söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın da hizmet ve siyaset adına çok önemli bir makam olduğunu vurgulayan Kadir Topbaş, şöyle konuştu;“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), UCLG ve Birleşmiş Milletler Yerel Yönetimler Danışma Komitesi (Unacla) Başkanlığını da yürütüyorum. Yerel diplomasi adına dünyadaki gelişmelere destek veriyoruz. BM Genel Sekreteri Ban-ki Moon’un seçtiği 26 üst düzey panelistten biri olarak dünyanın çeşitli ülkelerinde 2015 sonrası kalkınma konulu konferanslara katılıyoruz. Böyle önemli görevleri üstlenen İstanbul’un yerel yönetimi olarak kardeş ülke Senegal’in gelişimine destek vermekten büyük mutluluk ve gurur duyacağız.”

"İstanbul'da dengeli kalkınma gördük"

Senegal Dakar Bölge Konseyi Başkanı Ousmane Sambe de Türkiye ve İstanbul’un çok şey başardığını gördüklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti; “Gerçekten çok şey başarmışsınız. İstanbul’da dengeli bir kalkınma gördük. Trafiğin, katı atıkların, konutların çok dengeli yapılandığını gördük. Ortaya koyduğunuz toplu taşıma sosyalleşmeyi de getirmiş. İstanbul katı atık konusunda Paris’ten çok daha temiz mesela. Toplanan çöplerin nasıl ayrıştırıldığını ve nasıl işlendiğini, çöpten enerji üretilmesini gördük. Çevreye çok saygılı bir yönetim anlayışınız var. İnanıyorum ki çok yakın zamanda toplu taşıma yatırımlarıyla trafiği de daha akıcı hale getireceksiniz”.

Senegal’de nüfusun dörtte birinin 450 kilometrekare içinde yaşadığını, bu yoğunlukta Dakar’ın ulaşım ve çöp toplama gibi konularda ciddi problemleri olduğunu ifade eden Ousmane Sambe, “Çöplerin toplanması ve dönüştürülmesi konusunda İstanbul’dan çok şey öğreneceğiz. Kardeş ülkemiz Türkiye’nin gelişmesini görerek buradan huzurla ayrılacağız” şeklinde konuştu. İstanbul'u her alanda kendilerine örnek alacaklarını ifade eden Sambe, "Senegal, Afrika için Türkiye gibi bir örnek olacaktır" dedi.


http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbuldan-senegale-kent-yonetim-destegi-_104111.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!