Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbullular En Çok Bu İlçede Oturmak İstiyor

İstanbul Halkı Konut Eğilimleri Araştırması sonuçları bireylerin en çok ikamet etmek istediği ilçeleri ortaya koydu.

yapi.com.tr
İstanbullular En Çok Bu İlçede Oturmak İstiyor

İstanbul Halkı Konut Eğilimleri Araştırması tarafından yapılan çalışma İstanbulluların en çok oturmak istediği ilçeleri ortaya çıkardı. Bireylerin en çok ikamet etmek istediği ilçelerin başında yüzde 7,4'le Üsküdar gelirken, diğer ilçelerin tercih edilme oranları şu şekilde gerçekleşti: "Yüzde 6,1'le Kadıköy, yüzde 4,7 ile Fatih, yüzde 4,4'le Bakırköy, yüzde 4,3'le Bahçelievler, yüzde 4,2'le Beşiktaş, yüzde 3,8'le Sarıyer, yüzde 3,5 Ümraniye, yüzde 3,2'yle Beykoz ve Maltepe, yüzde 3,1'le Küçükçekmece"

Büyük yapılar sevilmiyor

İstanbul Ticaret Odası'nın 2 bin kişiyle yaptığı "İstanbul Halkı Konut Eğilimleri Araştırması" sonuçlarından derlediği bilgilere göre, bireylerin yüzde 71,8'i az katlı binaların olduğu bir çevrede ikamet etmek isterken, yüzde 21,9'luk kısmı ise geleneksel bir mahallede oturma özlemi duyuyor. Araştırma sonuçları, İstanbul'da yaşayan bireylerin yüzde 93,7'sinin apartman tarzı büyük yapılardan hoşlanmadığını gösteriyor.

İstanbul'da yaşayanların yüzde 70,8'inin "İstanbul'un en önemli sorunu nedir?" sorusuna verdiği cevap, "Trafik ve ulaşım" olurken, şehrin yapısıyla ilgili en çok rahatsızlık duyulan konuların başında da yüzde 7,6 ile otopark sorunu geliyor. Çevresinde otopark bulunan konutların oranı yüzde 21 olurken, İstanbul yaşam şartlarına göre yüzde 80'lere varan otopark eksikliğinin, şehrin yaşamsal karmaşasına büyük etki ettiği düşünülüyor. Diğer yandan yüzde 45 çocuk parkı ve yüzde 55,5 yeşil alan eksikliğinin de şehirde yaşamsal alan için sıkıntı oluşturan diğer unsurlar olduğu belirtiliyor.

Kişilerin yüzde 64,3'ünün kira ödemediği İstanbul'da, ikamet edilen çevrenin güvenli olduğunu söyleyen yüzde 66,3'lük bir kesim varken, güvenli olmadığını beyan eden bireylerin oranı ise yüzde 33,7 şeklinde oldu.

"Binaların yüzde 63,7'si depreme hazır değil"

Konuta ilişkin şikayetlerde ilk sırada yüzde 35,2 ile "konutun eski olması" gelirken, binaların ortalama kat sayısının 5, daire sayısının ise 10 olduğu belirlendi.İkamet edilen binanın yaşının 13 yıldan az olduğunu beyan eden kişilerin oranı yüzde 36,3 iken, bu oran binaların yüzde 63,7'sinin 1999 Gölcük depreminin öncesinde inşa edildiğini ve İstanbul'un depreme ne kadar hazırlıksız olduğunu göstermektedir.

İstanbul'da büyüklüğü 100 metrekarenin altında kalan konutların oranı yüzde 48,5 olurken, konutların yüzde 51,5'inin 100 metrekarenin üzerinde bir alana sahip.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbullular-en-cok-bu-ilcede-oturmak-istiyor-_110217.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!