Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul'un Çocuk Parklarına,'Avrupa Standartı' Geliyor...

İstanbul'daki parklarda bulunan ve çeşitli etkenler nedeniyle zarar görerek kullanılamaz hale gelen çocuk oyun grupları, İstanbul Büyükşehir Beledi

İBB
İstanbul'un Çocuk Parklarına,'Avrupa Standartı' Geliyor...

b>İstanbul'daki parklarda bulunan ve çeşitli etkenler nedeniyle zarar görerek kullanılamaz hale gelen çocuk oyun grupları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından "Avrupa Birliği Standartındaki Oyun Grupları" ile yeniliyor...

İlk etapta 48 adet üretilen 2 kuleli ve 4 kuleli ahşap oyun gruplarının 25'i Anadolu Yakası'ndaki parklara yerleştirildi. Diğer 23 adet oyun grubu ise Avrupa Yakası'ndaki parklara konuluyor. Yıl sonuna kadar İstanbul genelindeki parklarda bulunan çocuk oyun gruplarının yenilenmesi hedefleniyor.


Yeni oyun grupları "EN ve TSE Belgeli..."

Yeni çocuk oyun grupları, yüksek kaliteli, dış etkenlere karşı güçlü, yağmur ve sudan zarar görmeyen iroko ağacından, Avrupa Standardı EN ve TSE'ye uygun olarak üretildi.

2 kuleli oyun gruplarında; 2 adet kule, bir tırmanma merdiveni, 1 tekli kaydırak, tırmanma rampası, 2 salıncak ve 1 adet helezonik kaydırak yer alıyor. 4 kuleli oyun gruplarında ise; 2 adet tırmanma rampası,1 adet tekli kaydırak, 1 adet ikili kaydırak, tırmanma barı, 2 adet salıncak ve halattan yapılmış ağ köprüsü bulunuyor.

Anadolu Yakası'nda yeni çocuk oyun grubu konulan parklar:

Beykoz Korusu, Beykoz Dedeoğlu Parkı, Beykoz Sahil Parkı, Paşalimanı Parkı, Duvardibi Parkı, Küçük Çamlıca, Büyük Çamlıca, Millet Parkı, Dudullu Parkı, Küçükyalı Parkı, Caddebostan Dalyan Parkı, İdealtepe Parkı, Uğur Mumcu Parkı, Kartal Sahil Parkı, Doğancılar Parkı, Dudullu Korusu, Tuzla BOTAŞ Parkı, Maltepe Sahil Parkı.

Avrupa Yakası'nda yeni çocuk oyun grubu konulmaya devam edilen parklar:

Beyoğlu Abide-i Hürriyet Parkı, Halkalı Korusu, Mermerler Sahil Parkı, Çırpıcı Çayırı, Florya Atatürk Ormanı, Güngören Aksa Parkı, Güngören Yunus Emre Parkı, Güngören Soğanlı Semt Parkı, Halıcıoğlu Parkı, Hasköy Sütlüce Parkı, Sütlüce 3 Semt Parkı, Osmanlı Parkı, Seyrantepe Parkı, Çamlık Parkı, Yeniköy Plaj Parkı, Yıldız Korusu, Emirgan Korusu, Haliç Özlem Parkı, Çobançeşme Parkı, Rami Parkı, 8 Mayıs Parkı ve Şeyh Şamil Parkı.


http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbulun-cocuk-parklarina-avrupa-standarti-geliyor-_14894.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!