Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstinye ve Tarabya Sahilinde Yürüyen İstanbullular Karşı Sahili Görebilecek!

İstanbul Otopark İşletmeleri Ticaret A.Ş (İSPARK) Genel Müdürü Kadir Gurbetçi, İstanbul Boğazı’nda tekneler için ‘Marina Park’, helikopter firmalarına park hizmeti vermek için de helikopter pistleri yapacaklarını söyledi. Gurbetçi’nin iddiasına göre marina park uygulaması sayesinde Tarabya ve İstinye sahilinde yürürken karşı kıyıyı görmek mümkün

Radikal Gazetesi
İstinye ve Tarabya Sahilinde Yürüyen İstanbullular Karşı Sahili Görebilecek!

Boğaz kıyılarında Çin Seddi gibi yükselen tekne yoğunluğuna çare geliyor!  İstanbul Otopark İşletmeleri Ticaret A.Ş (İSPARK) Genel Müdürü Kadir Gurbetçi, İstanbul Boğazı’nda tekneler için ‘Marina Park’, helikopter firmalarına park hizmeti vermek için de helikopter pistleri yapacaklarını söyledi. Gurbetçi’nin iddiasına göre marina park uygulaması sayesinde Tarabya ve İstinye sahilinde yürürken karşı kıyıyı görmek mümkün olacak.

3.5 yıl önce kurulan İSPARK’ın genel müdürü Gurbetçi,  yeni projelerini anlattı:  “İstanbul Boğazı’nda kısa süreli tekne bağlamak için halkımızın bildiği ifadeyle ‘marina parkları’ yapacağız. Bununla ilgili Tarabya ve İstinye koyunda çalışmalara başladık. Ön izinleri bitti. Proje safhası bitmek üzere. Orada hem kısa süreli tekne bağlama yerleri olacak, hem de denizle İstanbulluların ilişkisini kesmeyecek bir proje olacak. İnsanlar karadan bakınca Boğaz’ın öbür yakasını görebilecekler. Öyle yükseklikte ve uygun metrajdaki yatlar bağlanacak ki dokuyu bozmayacak.”

İSPARK’ın ikinci projesiyse İstanbul’da helikopter kullanımını artırmaya yönelik: “Altı helikopter pisti planlıyoruz. Kadıköy pisti bitti. Şişli’deki mevcut pisti rehabilite ediyoruz. Yenikapı, Üsküdar, Bakırköy ve Sarıyer’de projelerimiz sürüyor. 2009 yılında tarifeli uçuşlara hazırlanmaya çalışıyoruz.”  3.5 yıl önce kurulan İSPARK halen, 1000 noktada, günde 50 bin araca park hismeti sağlıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istinye-ve-tarabya-sahilinde-yuruyen-istanbullular-karsi-sahili-gorebilecek_69368.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!