Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İtalya’nın Ünlü Müzesi Uffizi Zenginleşiyor

İtalya’nın en büyük resim müzesi olan Uffizi, sergi salonlarının sayısını artırarak, yüzlerce yeni eseri sergilemeye başlayacak. İtalya Kül

NTV-MSNBC
İtalya’nın Ünlü Müzesi Uffizi Zenginleşiyor

b>İtalya’nın en büyük resim müzesi olan Uffizi, sergi salonlarının sayısını artırarak, yüzlerce yeni eseri sergilemeye başlayacak.

İtalya Kültür Bakanı Giuliano Urbani, Uffizi Kütüphanesi’nde yaptığı açıklamada, projenin, İtalya için bir ‘tarih yaratma çalışması’ olduğunu söyledi.

Proje tamamlandığında, yeterli alan olmadığı için depolarda tutulan 800 yeni eser, 2006’dan itibaren ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.
Günde yaklaşık 4500 kişinin ziyaret ettiği galeride yapılacak yenileme çalışmasından sonra ziyaretçi sayısının 7000’e ulaşacağı tahmin ediliyor.
Sanatçı Giorgio Vasari tarafından tasarlanan U şeklindeki Uffizi Sarayı, 1560’da yapılmaya başlandı ve 15 yılda tamamlandı. Uffizi Koleksiyonu, yıllar boyunca artan eser sayısıyla, bugün dünyanın en önemli koleksiyonu olarak biliniyor.
Rönesans döneminin en önemli eserlerinin yer aldığı koleksiyonda, Boticelli’nin ‘Primavera’ eseri gibi birçok eşsiz parça bulunuyor. Galerinin daha önce birçok kez onarılan binasının yenileme çalışmaları için yaklaşık 75 milyon dolarlık harcamanın planlandığı, proje tamamlanıncaya dek galerinin büyük bölümünün ziyarete açık kalacağı belirtildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/italyanin-unlu-muzesi-uffizi-zenginlesiyor_9237.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!