Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

İTO'dan Dev Projeler

İTO, Hükümetten 1 Milyon Konutluk Arazi Talep Etti

İTO, Maliye Bakanı’ndan 1 milyon konut yapılması için Hazine arazilerinin kat karşılığı müteahhitlere tahsis edilmesini istedi İstanbul Ticare

Milliyet



b>İTO, Maliye Bakanı’ndan 1 milyon konut yapılması için Hazine arazilerinin kat karşılığı müteahhitlere tahsis edilmesini istedi
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Mehmet Yıldırım, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’la görüşerek, uydukentler kurmak üzere Hazine arazilerinin yüzde 40 kat karşılığı müteahhitlere tahsisini talep etti.

Kaçak konuta tapu
Yıldırım, yüzde 40 kat karşılığı yaptırılacak 1 milyon konuttan 400 bininin devletin olacağını, bunları 10 yıl vadeli 75 bin dolar bedelle satarak 30 milyar dolar gelir sağlayabileceğini belirtti.
Uydukent kurmak için Kilyos’ta belirlenecek bir arazi de talep eden Yıldırım, ayrıca 4 milyon kaçak konuta 5 bin dolar karşılığı tapu verilmesi halinde 20 milyar dolar gelir sağlanabileceğini de aktardı.
Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’le görüşmesinde Kurtköy’de Vakıflar’a ait arazinin Formula 1 pisti için İstanbul İl Spor Müdürlüğü’ne tahsisini, Sanayi Bakanı Ali Coşkun’dan da Alpullu’daki Sarımsaklı Çiftliği’nin ‘teknotarım’ alanı yapılmasını istedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ito-hukumetten-1-milyon-konutluk-arazi-talep-etti_2631.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!