Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''İzmir Büyükşehir Belediyesi, Her Zaman Yatırımcının Yanında Yer Alan Bir Kurumdur''

İzmir'in Aliağa ilçesinde Petkim sahası içinde SOCAR&Turcas Enerji AŞ tarafından kurulacak Star Rafinerisi ile ilgili hukuki sorun konusunda Büyükşehir Belediyesi ile şirket arasında uzlaşma sağlandığı belirtildi.

yapi.com.tr / AA
''İzmir Büyükşehir Belediyesi, Her Zaman Yatırımcının Yanında Yer Alan Bir Kurumdur''

İzmir'in Aliağa ilçesinde Petkim sahası içinde SOCAR&Turcas Enerji AŞ tarafından kurulacak Star Rafinerisi ile ilgili hukuki sorun konusunda Büyükşehir Belediyesi ile şirket arasında uzlaşma sağlandığı belirtildi.

Büyükşehir Belediyesinin Petkim sahası içindeki planları onaylayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aleyhine açtığı davayla ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun makamında Socar&Turcas Üst Düzey Yöneticisi Kenan Yavuz, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ın katılımıyla bir toplantı düzenlendi.

Toplantıyla ilgili yazılı açıklama yapan Kocaoğlu, Socar&Turcas'ın bölgenin 1/5000 ve 1/1000'lik imar planları için Büyükşehir Belediyesi'ne başvurması ve Büyükşehir Belediyesi'nin de bu başvuru sonrasında Danıştay'daki davayı geri çekmesi konusunda uzlaşma sağlandığını belirtti.

Socar&Turcas'ın imar planlarıyla ilgili başvurusunu süratle değerlendireceklerini söyleyen Kocaoğlu, şunları kaydetti:

''İzmir Büyükşehir Belediyesi, her zaman yatırımcının yanında yer alan bir kurumdur. Bizim açtığımız davanın kente gelecek yatırımla bir ilgisi olmadığını sanıyorum herkes çok iyi anladı. Biz sadece, Büyükşehirin plan yapma yetkisinin elinden alınmasına karşı hakkımızı arıyoruz. Petkim yatırımının gerçekleşmesi konusunda hem ÇED hem de planlama sürecinde bugüne kadar her türlü desteği verdik, vermeye de devam edeceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi, her konuda yatırımcının yanında ve destekçisidir. Olmaya da devam edecektir.''

Rafineri, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 1/25000’lik planlarına işlenmiş, 1/5000’lik plan için süreç devam ederken kararname değişikliğiyle aynı plan süreci için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvurulmuş, alınan onay üzerine yatırıma geçilmişti. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise 1/5000 ve 1/1000'lik plan yapma yetkisinin kararname öncesinde kendisinde olduğunu belirterek Danıştay'a Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı planın iptali için dava açmıştı. Varılan uzlaşma ile Socar&Turcas Büyükşehir Belediyesi'ndeki 1/5000’lik plan sürecine devam edecek, karşılığında da Belediye, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na açtığı davadan vazgeçecek.

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/izmir-buyuksehir-belediyesi-her-zaman-yatirimcinin-yaninda-yer-alan-bir-kurumdur_89737.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!