Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir Çevre Yolu 2005'te Bitecek

Bayındırlık Bakanı Zeki Ergezen, çevre yolu ile ilgili müjde verdi. İzmir Çevre Yolu'nun Bornova'daki bölümünde müteahhit firma Kutlutaş Dillin

Yeni Asır



b>Bayındırlık Bakanı Zeki Ergezen, çevre yolu ile ilgili müjde verdi. İzmir Çevre Yolu'nun Bornova'daki bölümünde müteahhit firma Kutlutaş Dillinghami ve Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile özel bir görüşme yapan Bayındırlık Bakanı Zeki Ergezen, inşaatın sürdüğü 21 kilometrelik bölümün 15 kilometresini 2005 yılı sonunda trafiğe açılacağını açıkladı.

Maliyet artıyor
Ergezen bürokratlarına, Bornova Atatürk Mahallesi ile Çiğli eski Tansaş önünü kapsayan 15 kilometrelik bölümün 2005 sonunda trafiğe açılması için her türlü planlamayı yapma talimatı verdi.

Yolun 15 kilometrelik bölümü için gerekli kaynağı bulma garantisi de veren Bakan Ergezen, "Şu anda inşaat, 21 kilometrelik kalan bölümde parçalar halinde sürüyor. Bu parçalanma ve dağınıklık maliyeti artırıyor. Biz diğer bölümleri bırakıp, 15 kilometrelik bölüme yoğunlaşacağız. Bu kısmını 70-80 milyon dolara bitiriririz. Zaten yolun bu yıl ki ödeneği olan 41 milyon doların sadece 10 milyon dolarlık bölümü harcanmış. Yani 31 milyon dolar paramız hazır. Yolun bitmesi için 40-50 milyon dolara ihtiyacımız var. Bu parayı da 2005 yılında Bayındırlık Bakanlığı olarak bulacak ve bu yolu açacağız. AOSB'ye kadar olan 6 kilometrelik bölümü de 2006 yılında bitirmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

Trafiği yoğunlaşan Altınyolu kurtaracak olan 15 kilometrelik bölümün ilk olarak, Bornova Atatürk Mahallesi-Örnekköy Kavşağı arası, daha sonra da Örnekköy Kavşağı-Çiğli Eski Tansaş önü Kavşağı yapılacak. Bu bölümün açılmasıyla Karşıyakalılar, Girne Kavşağı ve Örnekköy Kavşağı üzerinden çevre yoluna çıkıp tünellerden geçerek çevre yolu güzergahındaki yerlere ve Çeşme-Aydın Otoyolu'na gidebilecekler.

Kent trafiğini görmeyecekler
Bornova Atatürk Mahallesi ile Çiğli eski Tansaş Kavşağı'nın trafiğe açılmasıyla 51 kilometrelik çevre yolunun 45 kilometresi tamamlanmış olacak. Çeşme'den gelip Karşıyaka'ya gitmek isteyen bir araç kent içi trafiğine karışmadan Balçova Viyadüğü'nden çevreyoluna girecek.
Gaziemir, Buca, Bornova üzerinden geçen araç, Karşıyaka 1 ve 2 nolu tünelleri de geçip Örnekköy Kavşağı'na ulaşacak. Eğer araç Çiğli'ye gitmek istiyorsa Örnekköy Kavşağı'na girmeden yoluna devam edip Çiğli eski Tansaş önünden Anadolu Caddesi'ne inebilecek. Menemen'den gelip Çeşme'ye gitmek isteyen bir araç ise, Çiğli eski Tansaş Kavşağı ya da Örneköy Kavşağı'ndan çevre yoluna girerek Altınyol'u kullanmadan gideceği yere kesintisiz ulaşacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmir-cevre-yolu-2005te-bitecek_12306.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!