Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir, Yatırım İçin İdeal Yer

Çimentaş'ın sahibi İtalyan çimento devi Cementir Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Francesco Caltagirone, İzmir'de yaptıkları yatırımdan memnun old

Yeni Asır
İzmir, Yatırım İçin İdeal Yer

b>Çimentaş'ın sahibi İtalyan çimento devi Cementir Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Francesco Caltagirone, İzmir'de yaptıkları yatırımdan memnun olduklarını söyledi.

Caltagirone, "Hem Çimentaş bünyesindeki yönetici ve çalışanlarımız açısından, hem de imkanlar açısından bu bölgenin yatırım yapılmaya çok uygun bir yer olduğunu düşünüyoruz. Ancak, ekonomik istikrar sadece bu bölge için değil; tüm Türkiye için gerekli" dedi.

7.3 trilyon kar
Francesco Caltagirone, önceki gün yapılan Çimentaş 2002 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı'na katıldı. Toplantıda verilen önergeyle şirketin 2002'de elde ettiği 7.3 trilyonluk net karından dağıtılabilir 5.1 trilyonunun aynı zamanda Türkiye'ye güvenin bir ifadesi olması amacıyla ortaklara dağıtılmayarak olağanüstü ihtiyatlar olarak ayrılmasına karar verildi.
Türkiye'nin AB normlarına ulaşmak için gerekli reformları yapması halinde büyük ölçüde yabancı yatırımın geleceğine inandıklarını belirten Caltagirone, şöyle konuştu:

Her zaman hazırız
"Türkiye'de yatırım yaptık. Çünkü ,ülkenizin sahip olduğu göreceli avantajlardan (örneğin, işçilik ücretlerinin düşük olması) yararlanıyoruz. İnanıyorum ki, bu ve benzer avantajlarla Türkiye'ye önemli miktarda yabancı sermaye gelir. Yeter ki, Türkiye'nin sahip olduğu ortam iyi anlatılabilsin."
Francesco Caltagirone, Cementir'in bağlı olduğu Caltagirone Grubu'nun İspanya'da ertelediği yatırımı Türkiye'ye kaydırmasının söz konusu olup olmadığı yönündeki soruya ise şu karşılığı verdi: "Böyle bir bağlantı yok. Kaldı ki, Cementir olarak, uygun koşullarda Türkiye'deki yatırımımızı genişletebilecek imkanlara sahibiz."

İstikrar gerekiyor
Türkiye'de siyasi ve ekonomik istikrarla birlikte fırsat gördükleri konularda yatırımlarını genişletebileceklerini vurgulayan Caltagirone, "Yatırım yaparken ekonomik istikrar ve finansal piyasaların düzeni, TL'nin durumu ve Türkiye'yi yönetenlerin gözlemlenmesi çok önemli bir karar unsuru olacaktır" dedi.
Yatırım için geri dönüş hızının da çok önemli olduğuna dikkat çeken Francesco Caltagirone, "Bu koşullar sağlanırsa bağlı bulunduğumuz grubun başka alanlardaki faaliyetleri konusunda da Türkiye'de yatırım yapılabilir" diye konuştu

ÇİMENTAŞ yeniden doğdu
Çimentaş Yönetim Kurulu Başkanı Walter Montevecchi, 2002'de 19.9 milyon dolar net borçtan 7 milyon doları net, likit varlığa ulaştıklarını söyledi.
Geçen yılın ikinci yarısında yeniden yapılanma projelerini hayata geçirdiklerini belirten Montevecchi, "Son 8 yılda yatırım ve konutlaşmadaki sürekli daralmaya bağlı olarak inşaat sektörünün milli gelirdeki payı yüzde 8'den 5'e geriledi. Buna bağlı çimento sanayi de son 3 yıldır daraldı" dedi.

Canlanma başladı
2002'nin ikinci çeyreğinden itibaren ekonomide bir düzelme başladığını kaydeden Walter Montevecchi, çimento talebinin de bölgesel bazda hafif yükselme gösterdiğini ifade etti.
Klinker üretimindeki kapasite fazlalığının ise kıyı şeridindeki tüm şirketlerin ihracat etkinliğine rağmen iç piyasayı olumsuz etkilediğini vurgulayan Montevecchi, her şeye rağmen Çimentaş'ın tam kapasiteye yakın çalıştığını bildirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmir-yatirim-icin-ideal-yer_4367.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!