Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Yeni Fuar Teşhir Binaları...

İzmir Yeni Fuar Alanı İnşaatı Nisan’da Tamamlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Kültürpark’ta “Gümrük Alanı” olarak bilinen yer ile Basmane kapısı arasında kurulacak yeni fuar

Ticaret



b>İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Kültürpark’ta “Gümrük Alanı” olarak bilinen yer ile Basmane kapısı arasında kurulacak yeni fuar alanında inşaatın hızla devam ettiğini, projenin, Nisan ayında yapılacak Mermer Fuarı’na yetiştirileceğini söyledi.

Piriştina yaptığı açıklamada, İzmir’in Avrupa standartları ölçeğinde fuarlar kenti olma hedefinde hızla ilerlediğini, ihtisas fuarlarının yeni fuar alanında düzenleneceğini belirtti.

Yeni projenin, Kültürpark alanında düzenlenen ihtisas fuarlarının, Avrupa standartlarında fuarcılık anlayışına uygun teknik imkanlarla gerçekleştirilmesi amacıyla uygulamaya sokulduğunu ifade eden Piriştina, şöyle dedi: “Yeni İhtisas Fuar Projesi 30 bin metrekaresi kapalı, toplam 55 bin metrekare alan üzerinde inşa edilecek. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Pavyonu da proje kapsamında revize edilecek. Çalışma, Nisan ayında açılacak Mermer Fuar’ına yetişecek. Proje planlamasında dünyada yüksek standartlara sahip 31 fuar merkezinin alt ve üstyapı standartları incelenerek, İzmir Fuarı’na uygun bir model oluşturuldu. Yeni fuar binaları çelik malzemeyle uzay çatı sistemi kurularak inşa edilecek.”

Dünya fuarcılık anlayışında ihtisas fuarlarının öneminin giderek arttığını, yeni fuar alanında gerçekleştirilecek fuarların, Türkiye’nin dünyaya açılmasını sağlayacağını belirten Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, yeni fuar alanının 3 milyonluk İzmir için yeterli olacağını kaydetti.

Piriştina, ihtisas fuarlarının açılacağı bölgenin dışında kalan yerlerin, yeşil alan ve kültür sanat alanı olarak kullanılmasını istediklerini sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmir-yeni-fuar-alani-insaati-nisanda-tamamlaniyor_9008.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!