Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir'e 1 Milyon YTL'lik Katı Atık Depolama Tesisi

İzmir'de Seferihisar ve Menderes ilçelerine bağlı 5 beldenin katı atık depolama sorununu çözecek Gümüldür Katı Atık Transfer İstasyonu, dün törenle hizmete açıldı.

Referans Gazetesi



zmir'de Seferihisar ve Menderes ilçelerine bağlı 5 beldenin katı atık depolama sorununu çözecek Gümüldür Katı Atık Transfer İstasyonu, dün törenle hizmete açıldı. İlçe ve beldelerdeki 27 düzensiz çöp depolama alanından 19'unu çöp dökümüne kapatarak yeniden düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, katı atık sorununa bu bölgeler için kurduğu katı atık transfer istasyonlarıyla çözüm getiriyor. Bu kapsamda Seferihisar'ın Doğanbey, Payamlı, Ürkmez ile Menderes'in Gümüldür ve Özdere beldelerinin katı atık sorununa çözüm getirecek Gümüldür Katı Atık Transfer İstasyonu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katıdığı törenle hizmete girdi. Kocaoğlu hem çevre kirliliğinin önlenmesi hem de yeni bağlanan yerleşimler için büyük sorun niteliğindeki arıtma tesisleri yatırımlarının hayata geçirilmeye başlandığını söyledi.

Arıtma tesisi olmayan ilçe kalmayacak
Urla, Seferihisar, Gümüldür, Yazıbaşı, Torbalı, Menemen ve Burunucuk atık su arıtma tesislerinin ihalelerinin yapıldığını ve inşaatlarına başlanacağını bildiren Kocaoğlu, “Bu tesislerle hem Seferihisar, Özdere, Gümüldür sahillerini hem de Küçük Menderes ve Gediz'i kurtarmış olacağız. 2008 yılı sonuna kadar arıtma tesisi olmayan ilçe ve belde kalmayacak. Dolayısıyla İzmir'in hem kendisini hem de toprağını, suyunu kurtarmış olacağız” diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesinin, daha önce Gümüldür Belediyesi tarafından çöp depolaması yapılan yerlerden biri olan Seferihisar yolu üzerindeki 4 bin 250 metrekare alan üzerinde kurduğu tesisin, alanın rehabilitasyonu ve ekipmanlarıyla birlikte 1 milyon YTL'ye mal olduğu bildirildi. Seferihisar'ın Doğanbey, Payamlı, Ürkmez ile Menderes'in Gümüldür ve Özdere beldelerine hizmet verecek olan tesiste, beldelerden çöp kamyonlarıyla getirilecek katı atıklar, burada suyu alınarak preslenip, tırlarla Uzundere Kompost Tesisi'ne aktarılacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmire-1-milyon-ytllik-kati-atik-depolama-tesisi_54542.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!