Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kaçak Binalara Seçim Suyu Geliyor

Büyükşehir belediyelerinin sınırlarını genişleten ve 340 beldeyi kaldıran AKP hükümeti, kaçak binalara da geçici olarak elektrik ve su vermeye hazı

Hürriyet



b>Büyükşehir belediyelerinin sınırlarını genişleten ve 340 beldeyi kaldıran AKP hükümeti, kaçak binalara da geçici olarak elektrik ve su vermeye hazırlanıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın,‘‘lafta bile popülizm istemediğine’’ yönelik açıklamalarının aksine, 2004 Mali Yılı Bütçe Tasarısında önemli bir değişiklik yapıldı. 2004 mali yılı bütçe tasarısı görüşmeleri sırasında verilen, ‘‘iskán izni olmayan yapılara, en az bir altyapı hizmetinin götürülmüş olması halinde, geçici olarak elektrik ve su bağlanması’’ önergesi kabul edildi.

Elektrik veya su bağlanması için, kullanma izni verilmeyen ve alınmayan yapılara yol, kanalizasyon, telefon, doğalgaz gibi altyapı hizmetlerinin birinin ya da birkaçının götürülmüş olması koşulu aranacak. Bu yapılara yönetmelikler doğrultusunda fenni gereklerin yerine getirilmiş olması ve Bütçe Yasası'nın yayımı tarihinden itibaren başvurulması üzerine, kullanma izni alınıncaya kadar geçici olarak elektrik ya da su bağlanabilecek. Ancak, bu kapsamda elektrik ve su bağlanması kazanılmış bir hak sayılmayacak.

Ayrıca, belediye sınırları içinde kullanma izni verilmeyen ve alınmayan yapıların her türlü atıklarının çevre sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşması halinde, bu gibi yerlere belediyelerce kanalizasyon ve temizlik hizmetleri verilebilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kacak-binalara-secim-suyu-geliyor_8280.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!