Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kaçak VIP Misafirhaneye İzin

Florya'da bulunan Atatürk Deniz Köşkü bahçesine VIP milletvekili misafirhanesi projesi yeniden gündeme geldi. Böylece Bakırköy Belediyesi tarafından daha önce durdurulan projenin tekrar hayata geçirilmesinin de önü açılmış oldu.

Cumhuriyet Gazetesi



b>Florya'da bulunan Atatürk Deniz Köşkü bahçesine VIP milletvekili misafirhanesi projesi yeniden gündeme geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nde kabul edilen kararla Köşk ve TBMM Sosyal tesisleri alanları birleştirildi ve 2.5 kat yüksekliğinde yüzde 6 yapılaşmaya izin verildi. Böylece Bakırköy Belediyesi tarafından daha önce durdurulan projenin tekrar hayata geçirilmesinin de önü açılmış oldu.

Florya'da bulunan Atatürk Deniz Köşkü ve TBMM Sosyal Tesisler alanında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 1935 yılında yaptırılan misafirhanenin yeniden düzenlenmesi ve VIP misafirhane projesini geçen aylarda İBB Meclisi onadı.

Misafirhane inşaatı 1 aylık askı sürecine rağmen kaçak başladı. Ancak Köşk'ün istinat duvarları çökünce kaçak yapılaşma ortaya çıktı. Bakırköy Belediyesi daha önce inşaatı mühürledi. Bunun üzerine Milli Saraylar Daire Başkanlığı, İBB'ye başvurarak planda tadilat istedi. Daha önceki planlarda Atatürk Deniz Köşkü ve TBMM Soyal Tesisler alanında yapılaşma alanı yüzde 20 ve 2.5 kat yapılaşma istenirken yapılan tadilat teklifi ile yapılaşma alanı yüzde 6'ya düşürüldü, kat sayısı ise aynı kaldı. Böylece Atatürk Köşkü ve TBMM arazisinde yapılaşma oranı düşürülmüş oldu. Teklif İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP'lilerin karşı çıkmasına rağmen AKP'li üyelerin oy çokluğuyla kabul edildi. Böylece VIP misafirhaneler küçültülerek yeniden yapılabilecek.

Milli Saraylar Daire Başkanlığı, İBB'ye gönderdiği yazıda söz konusu köşk ve tesislerinTBMM üyeleri için yurtiçi ve yurtdışı konukların ağırlanması için hayati önemi olduğunu belirterek "Köşk çevresinde imar mevzuatına aykırı bir yapılaşmada bulunması söz konusu değil. Çevrede oluşan kamu fonksiyonları ile uyum içinde Taks 0.06 ve H 6.50 yapılaşma şartları mevcut yapıları yasal hale getirecektir. " denildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kacak-vip-misafirhaneye-izin_56406.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!