Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kaçak Yapıya Hizmet Edene İki Yıl Hapis

Arazi mafyasının önüne geçebilmek için Türk Ceza Kanunu'na (TCK) ilk kez hüküm konuluyor. Buna göre, ruhsatsız inşaat yapan ya da yaptıranlar, kaça

Radikal



b>Arazi mafyasının önüne geçebilmek için Türk Ceza Kanunu'na (TCK) ilk kez hüküm konuluyor. Buna göre, ruhsatsız inşaat yapan ya da yaptıranlar, kaçak bina yapımında çalışan işçiler ve bu binalara hizmet götüren kamu görevlileri de cezalandırılacak.

Çalışmalarını büyük ölçüde tamamlayan TBMM Adalet Alt Komisyonu, TCK tasarısının 'Çevreye karşı suçlar' bölümüne yeni bir madde eklendi. Böylece kaçak yapılaşmaya ilişkin ceza hükümleri ilk kez TCK'ya girecek.
Söz konusu maddeye göre, yapı ruhsatı alınmadan ya da ruhsata aykırı olarak bina yapan veya yaptıran kişiler 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılacak. Ruhsatı olmadan başlatılan inşaatlar dolayısıyla kurulan şantiyelere elektrik, su veya telefon bağlantısı yapan ya da bu hizmetlerden yararlanılmasına müsaade eden kişilere de aynı ceza verilecek.

'Kaçak'ta ticaret yok
Yapı kullanma izni alınmamış binalara elektrik, su, telefon veya gaz bağlantısı yapan veya bu hizmetlerden yararlanılmasına müsaade eden kişi ise 6 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılacak. Kaçak binalarda sınai veya ticari faaliyet icrasına müsaade eden kişi de bir yıldan 3 yıla kadar hapse mahkûm olacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kacak-yapiya-hizmet-edene-iki-yil-hapis_11546.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!