Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Tarihi Konak Ödenek Bekliyor

Kaderine Terk Edilen Konak

Ulu Önder Atatürk'ün Mondros Mütarekesi'nden sonra Adana'ya gelerek 11 gün kaldığı tarihi Şakirpaşa Konağı, ödenek yetersizliğinden dolayı istimlak ed

Akşam



lu Önder Atatürk'ün Mondros Mütarekesi'nden sonra Adana'ya gelerek 11 gün kaldığı tarihi Şakirpaşa Konağı, ödenek yetersizliğinden dolayı istimlak edilemiyor. Konak bu yüzden restorasyona da tabi tutulamıyor.

Türkiye'nin yakın tarihine şahitlik eden, önemli kararlara ev sahipliği yapan Şakirpaşa Konağı, 1998 yılındaki Ceyhan merkezli depremde hafif hasar gördü. Duvarları yer yer çatlayan, çatısı akan tarihi binanın halk kütüphanesi yapılması planlanıyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bu doğrultuda çalışmaları sürdürüyor.

Kamulaştırma gideri Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılacak olan bina, yıllardır ödenek ayrılmadığı için sahibi olarak bilinen Yerdelen Ailesi'nden alınamıyor. Ödeneğin sürekli tehir edilmesinde, bahçesi ile birlikte konağın çok pahalı olmasından kaynaklandığı belirtiliyor. İstimlak edilemediği için her an yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olan tarihi konak restore de edilemiyor. Adanalılar için büyük önemi olan tarihi konak, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın onayını bekliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kaderine-terk-edilen-konak_5931.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!