Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kale’nin Yetiştirdiği Ustalara Avrupa Kapısı Açık

Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, “Bugün Yozgat’ta aldıkları belgeyle, AB kriterlerine uygun ve nitelikli işgücüne sahip usta statüsünü elde eden kursiyerlerimiz, yarın rahatlıkla Paris veya Berlin’de zanaatlarını icra etme şansını da yakalamış oldu” dedi.

yapi.com.tr
Kale’nin Yetiştirdiği Ustalara Avrupa Kapısı Açık

Dr. (h.c.) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı’nın (KSV) 'İlk İşim Okullarda Değişim' projesi kapsamında Yozgat’ta eğitim verdiği 18 kursiyere, ustalık belgeleri dün törenle teslim edildi. 'Seramik Yer ve Duvar Karosu Kaplamacılığı Meslek Edindirme Kursu'nu başarıyla tamamlayan yeni ustalara, sertifikalarının yanısıra ustalık yaparken kullanmaları için tüm araç gerecin içinde bulunduğu takım çantası ile seramik kesme makinesi de hediye edildi.


Türkiye’yi kapsayan bir sosyal sorumluluk ağı oluşturduk

KSV'nin 2009 yılından bu yana Türkiye çapında gerçekleştirdiği projenin 15'inci halkası olan Yozgat’ta düzenlenen sertifika töreninde konuşan Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilen kurslarla Türkiye’yi kapsayan bir sosyal sorumluluk ağı oluşturduklarını kaydetti. KSV’nin bugüne kadar gerçekleştirdiği meslek edindirme kurslarıyla yaklaşık 4 bin 500 işsiz genci meslek sahibi yaptığını, geliştirme ve uyum kurslarıyla da inşaat sektörüne 3 bin 800’e yakın vasıflı usta kazandırdığını vurgulayan Zeynep Bodur Okyay, “Ulusal ve uluslararası geçerliliği olan bu sertifika ile kursiyerlerimiz Avrupa Birliği kriterlerine uygun, nitelikli işgücüne sahip oluyor. Bugün Yozgat’ta açtığımız kursumuzu bitiren ustalarımız, yarın rahatlıkla Paris veya Berlin’de zanaatlarını icra edecek düzeye sahip ustalık belgesine kavuşmuş durumda. Sayıları 8 bini aşan, emeğini, alın terini ortaya koyarak hem aile geçimine, hem ülke ekonomisine katkı sağlayan ustalarımızın izinden giden 18 yeni kursiyerimizi daha sektöre kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.  

Ustalarımızı sosyal yardımlaşma zincirine dahil ediyoruz

KSV ile birçok gencin hayatına dokunduklarını ve gençlerin geleceklerini oluşturmalarına katkıda bulunduklarını ifade eden Zeynep Bodur Okyay, şöyle devam etti:

“Bu sosyal sorumluluk projesi kapsamında eğitim alan seramik ustalarımızı, yine bir sosyal yardımlaşma zincirine dahil ediyoruz. Ustalarımıza, köy okullarının tuvaletlerini yenileyerek staj çalışmalarını yapma olanağı sağlıyoruz. Böylece, köylerimizdeki öğrencilerin daha sağlıklı, daha hijyen ortamlarda eğitim almalarını sağlayarak ikinci bir sosyal dayanışma ve yardımlaşma örneği yaratıyoruz”.

Mesleki eğitim almanın önemi daha da arttı

İş Kanunu’nda yapılan yeni düzenlemeyle birlikte, mesleki eğitim almamış işçi çalıştıran işveren veya işveren vekiline, her işçi için idari para cezası verilmesinin hükme bağlandığını hatırlatan Zeynep Bodur Okyay, “Bu hüküm, esasında Kale Grubu’nun yıllar önce başlattığı çalışmaların ve vizyonunun ne kadar ileriye dönük olduğunun da açık bir göstergesidir. Bu kanun düzenlemesiyle, vakıf olarak bedelsiz verdiğimiz kurslarımızı bitirenlerin aldığı sertifikanın önemi daha da arttı” dedi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/kalenin-yetistirdigi-ustalara-avrupa-kapisi-acik_117997.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!