Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kamu Binaları Tabutluk Gibi!

Elazığ'da meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremde kerpiç evlerin bile birçoğu yıkılmazken, ciddi ihale ve denetim süreçlerinden geçtikten sonra inşa

Milliyet
Kamu Binaları Tabutluk Gibi!

lazığ'da meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremde kerpiç evlerin bile birçoğu yıkılmazken, ciddi ihale ve denetim süreçlerinden geçtikten sonra inşa edilmesi gereken kamu binalarında hasara yol açtı.

İnşaat mühendisleri ve mimarlar, bu durumun "kaliteli denetim elemanlarının uzaklaştırılması", "uzmanların maddi nedenlerle görev bırakması" ve "ihalelerde yapılan anormal tenzilatlar"dan kaynaklandığını söyledi.

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe, Elazığ'da kamu binalarının daha fazla hasar görmesine şaşırmadığını belirtti. Gökçe şunları söyledi: "Türkiye'nin her yerinde sistem böyle işliyor. Kamu binaları hep aynı hatalarla ihaleye çıkıyor ve inşa ediliyor. Her depremde kamu binaları en fazla zararı görür. Halbuki tam tersi olmalıdır. Herkes bunu açıkça itiraf etsin."

Denetim yapılmıyor
Mimarlar Odası İstanbul Şube Başkanı Eyüp Muhçu da, kamu binalarının denetiminin kâğıt üzerinde en sıkı denetim olarak gözüktüğünü ancak bunun uygulanmadığını ifade ederek "Bir yıl önce çıkan Yapı Denetim Kanunu'na tüm itirazlarımıza rağmen kamu binaları dahil edilmedi. Yani kamu binalarını idare kendi yapıp kendi denetliyor. Halbuki, meslek odaları da bu denetimde yer almalı" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kamu-binalari-tabutluk-gibi_16235.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!