Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Karayalçın: Seçmenler AKP’yi Gökçek’ten Kurtaracak

Murat Karayalçın, Başbakan Recep Tayyp Erdoğan’ın açıklamalarının AKP yönetimi olarak Gökçek’in aday gösterilmesi konusundaki zorlanmalarını açık olarak gösterdiğini söyledi. Karayalçın, "Ama 29 Mart tarihinde seçmenler, vereceği oy ile bu yönetimi değiştireceklerdir. Başbakan Erdoğan ve AKP yönetimini ’Gökçek sıkıntısından kurtaracaklar’ diye

Radikal Gazetesi
Karayalçın: Seçmenler AKP’yi Gökçek’ten Kurtaracak

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Başbakan Recep Tayyp Erdoğan’ın açıklamalarının AKP yönetimi olarak Gökçek’in aday gösterilmesi konusundaki zorlanmalarını açık olarak gösterdiğini söyledi. Karayalçın, "Ama 29 Mart tarihinde seçmenler, vereceği oy ile bu yönetimi değiştireceklerdir. Başbakan Erdoğan ve AKP yönetimini ’Gökçek sıkıntısından kurtaracaklar’ diye umuyorum" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının Melih Gökçek olduğunu açıklamasının ardından tepkilerini ANKA’ya değerlendiren CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarını Gökçek’in başarısız bulunduğunu ortaya koyduğunu savundu.

“Düzeyli bir seçim kampanyası arzusundayım”

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın, AKP’nin açıkladığı bütün belediye başkan adaylarına ve Melih Gökçek’e başarılar dilediğini söyledi. Tüm siyasi partilerin adaylarına başarı dilediğini ifade eden Karayalçın, “Bugün kampanyanın birinci günü ve 3 ay var. Bu dönemde siyasi partilerimizin ve belediye başkan adaylarının Türkiye’nin kentlerinin sorunlarına ilişkin çözüm önerilerini, problemlerini ortaya koymalarını ve yeni kurumlaşma düşüncelerini ortaya koymalarını istiyorum. Adayların saydamlığı sağlayacak kurumlaşma düşüncelerini ortaya koymalarını ve belediye başkanlığını sürdürenlerin de yapamadıklarının hesabını vermelerin diliyorum. Düzeyli bir seçim kampanyası geçsin arzusundayım" dedi.

“AKP yönetimi Gökçek'i başarısız bulduğunu ortaya koydu”

Karayalçın, Başbakan Erdoğan ve AKP’ yönetiminin, bugüne kadar Ankara adayını açıklamayarak, Gökçek’in 15 yıllık uygulamasını başarısız bulduklarını ortaya koyduğunu söyledi. Karayalçın, “Bugün Başbakanın açıklamasını dinledim. Bu konuşmanın Gökçek’i başarısız buldukları düşüncenin yeni bir ifadesi olduğu kanısındayım. Örneğin; Başbakan Erdoğan, Erzurum, Gaziantep için yapılanları sayılar vererek, ayrıntılı biçimde anlattı. Ama Ankara’ya geldiğinde zorlandı" dedi.

“Başbakan yanlış bilgilendirilmiş”

Karayalçın Başbakan Erdoğan’ın Ankara’da yapılanlarla ilgili yanlış bilgilendirildiğinin de anlaşıldığını söyleyerek, Havaalanı yolu kentsel dönüşüm projesinde konutların neden 4.5 yıldır tamamlanamadığını Başbakan Erdoğan’ın anlatamadığını vurguladı. Karayalçın, Ayrıca hava kirliliği konusunda yanlış ifadeler kullandı. Benim dönemimde, Ankara’nın hava kalitesi son derece yüksekti. O dönemde hava kirliliği ile mücadele de çok başarılı sonuçlar elde edildi. Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi’nin 6 yerde bulunan ölçüm cihaz sonuçlarını belediye olarak gazete ilanı ile duyuruluyordu. Bu durum, bu konuda belediye yönetimi olarak kendimize güvenin göstergesiydi" dedi.

"Kaçak kömürle mücadele ettik"

Belediye Başkanlığı döneminde kaçak kömür ile ileri ölçüde mücadele ettiklerini ve 23 aralık 1993 tarihinde başarılı çalışmaları nedeniyle Avrupa’da ödül aldıklarını anımsatan Karayalçın, “Başbakanın daha önceki yıllarla ilgili açıklamalarının doğru olmadığı Çevre Bakanlığı’nın 18 Aralık günü yaptığı açıklama bunu ortaya koyuyor. 18 Aralık’ta Sıhhiye’de kirlilik oranı 5070 mg/m3 çıktı. Ancak olması gereken 300 mg/m3. Bu bilgi sanırım kendisine verilmedi”dedi.

“Kızılırmak suyunda ağır metaller var”

Erdoğan’ın Kızılırmak suyu ile ilgili yaptığı açkılamalarında yanlış olduğunu belirten Karayalçın, “Su konusunda da başarılı çalışma yapıldığını söyledi. Zehirlenen olmadığını söyledi. Bu açıklama 1980’li yıllarda Çernobil sonrasında Sanayi ve Ticaret Bakanı Cahit Aral’ın çay içmesine benzedi. Kızılırmak suyunda yapılan ölçümlere göre ağır metal var. Bu çok zararlı. Kızılırmak suyunda sadece siyanür yok. Bunu Sağlık Bakanlığı söylüyor”dedi. Ankaralıların suyun ne olduğunu gördüğünü, renkli ve kokulu su akmasına tepki gösterdiğini vurgulayan Karayılçın, “Damacana suyunda müthiş patlama oldu. Ankara’da 300 milyon dolarlık ek harcama damacana su için çıktı”dedi.

“AKP’yi seçmenler kurtaracak”

Murat Karayalçın, Başbakan Erdoğan’ın açıklamasının Gökçek’in aday gösterilmesi konusundaki zorlanmalarını açık olarak gösterdiğini ifade ederek, “Ama 29 Mart tarihinde seçmenler, vereceği oy ile bu yönetimi değiştireceklerdir. Başbakan Erdoğan ve AKP yönetimini ’Gökçek sıkıntısından kurtaracaklar’ diye umuyorum”dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/karayalcin-secmenler-akpyi-gokcekten-kurtaracak_65502.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!