Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kasımpaşa'da Kuran Kursu Yıkıldı

Büyük Piyalepaşa Camii'nin avlusuna yapılan Kuran Kursu kaçak olduğu gerekçesiyle yıkıldı. Yıkımı durdurmaya çalışanlara polis biber gazı sıktı.

Milliyet Gazetesi/Haluk ATALAY / Mutlu BOZDAĞ
Kasımpaşa'da Kuran Kursu Yıkıldı

asımpaşa'daki Mimar Sinan'ın yaptığı Büyük Piyalepaşa Camii'nin avlusunda bulunan 3 katlı Büyük Piyale Kuran Kursu ve Okul Talebelerine Yardım Derneği binasının yıkımında olaylar çıktı. Polis, kapılarını kırarak içeri girdiği Kuran kursunda biber gazı sıkarak direnişçileri etkisiz hale getirdi.
Büyükpiyale Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkan Vekili Salih Torun, binanın yıkılmasını isteyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu Kuran kursunda eğitim gördüğünü iddia etti.

1200 polis eşlik etti
Büyükşehir ekipleri, İstanbul 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun "Cami ve türbe yapısı etrafındaki kaçak yapıların Büyük Piyalepaşa Camii Restorasyon Projesi kapsamında kaldırılması" yönündeki kararını uygulamak üzere dün sabah saat 06.00'da 1200 polis ve 500 zabıta eşliğinde bölgeye geldi. Binanın dış cephesine, "Tayyip Bey'in emriyle yıkılacak Kuran kursuna hoş geldiniz, Kuran kursu yıkılamaz" yazılı pankartlar asıldı.

Erdoğan'ı eleştirdi
Torun, "Aldığı eğitimi nasıl kullandığını görüyoruz işte. Sayın Erdoğan hasta yatağında yatarken bile buradaki yetkililere, 'Daha orası yıkılmadı mı?' diye talimatlar vermiş. 1960'larda siyasi nedenlerde yine kurs yıkılmaya çalışılmış, ama kursun yapımında büyük katkıları olan Başbakan'ın babası buranın yıkılmaması için büyük mücadele vermiştir" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kasimpasada-kuran-kursu-yikildi_53193.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!