Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Katil proje' dedi, İnşaata Başlamadı

Üniversite Olimpiyatları için İzmir'de inşa edilmek istenen 10 bin kişilik Halkapınar Spor Kompleksi, yüklenici firma Emek İnşaat ile Büyükşehir Be

Milliyet
'Katil proje' dedi, İnşaata Başlamadı

b>Üniversite Olimpiyatları için İzmir'de inşa edilmek istenen 10 bin kişilik Halkapınar Spor Kompleksi, yüklenici firma Emek İnşaat ile Büyükşehir Belediyesi'ni karşı karşıya getirdi.

Emek İnşaat Genel Müdürü Temel Hamzaoğlu "Bize inşaat ruhsatı bile vermediler" dediği belediye yönetimini "sorumsuzlukla" eleştirirken, Halkapınar projesini "katil proje" olarak nitelendirdi.
Belediyenin projeyi ucuza getirmeye çalıştığını söyleyen Hamzaoğlu, kompleksin teknik olarak çökme riski bulunduğunu belirtirken, "10 bin insanın hayatını göz ardı etmeyi istediler" diye konuştu.

Hamzaoğlu, "Belediye şifahi görüşmelerde itirazlarımızın hepsini kabul etti. Ama ısrarla 'Bu projeyi uygulayacaksınız' dediler. Yapılan işin tren kazalarından bir farkı yoktur. Kimse mühendislik aklına itibar etmiyor" dedi.

'Belediyenin zararı olmazdı'
İzmir Büyükşehir Belediyesi geçen hafta cuma günü daha önce iki kez ihale edilen Halkapınar kompleks ihalesinin "yüklenici firma kusuru" nedeniyle iptal edildiğini açıkladı. Hamzaoğlu, projeyi neden yapmak istemediklerini şöyle anlattı: "Biz devlet şirketiyiz. Çökecek bir binayı inşa etmenin sorumluluğunu alamazdık. Biz peşin parayla çalıştığımız için maliyetine çok yakın (17.3 trilyon lira) teklifle ihaleyi kazandık. Belediye Başkanı Kocaoğlu'na 'gelin şu işi düzgün yapalım, 1 - 2 trilyon lira ilave paranız yok mu' diye sordum, 'var' dedi. Bu para harcansa bile ihalede en iyi ikinci teklif 22 trilyon lira civarında olduğu için belediyenin zararı olmayacaktı."

http://www.yapi.com.tr/haberler/katil-proje-dedi-insaata-baslamadi_16915.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!