Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kayaköy'de ilk rölöveler onaylandı

Geçen yıl Kayaköy'de düzenlenen yaz okulu çalışmalarında hazırlanan iki kilise ve üç konutun rölöveleri Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kur

Yapı Dergisi/238



eçen yıl Kayaköy'de düzenlenen yaz okulu çalışmalarında hazırlanan iki kilise ve üç konutun rölöveleri Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylandı. Bu onay sonucunda, Kayaköy'deki tarihî anıtsal yapıtlardan Taxiarhis Kilisesi ile Panagia Pirgiotissa Kilisesi tüm mimari, yapısal ve kültürel özellikleriyle resmen belgelenerek güvenceye alındı. Seçilmiş üç tipe ait Kayaköy evinin de aynı şekilde bütün nitelikleriyle restore edilebilmesinin teknik ve yasal verileri tamamlanmış oldu.
Rölöveleri onaylanan kilise ve evlerin restorasyon projesinin geliştirilmesi ve organizasyonu konusunda geniş kapsamlı bir çalışma Mimarlar Odası Kayaköy Komitesi tarafından sürdürülüyor.
Bu yıl Kayaköy'de düzenlenen yaz okulu çalışmalarına İstanbul ve İzmir'den
30 öğrenci katıldı. Akdeniz Mimarlar Birliği (UMAR)'ın gerçekleştirdiği yaz okuluna ise değişik Akdeniz ülkelerinden 15 öğrenci katılıyor.
Öte yandan Türkiye'ye gelen Yunanistan ICOMOS Örgütü yetkilileri ile Türkiye Mimarlar Odası yetkililerinin yaptıkları görüşmelerde de Kayaköy projesinin hazırlıkları, finansman olanakları, proje için uluslararası düzeyde destek sağlanabilmesi konularında görüş alışverişinde bulunuldu.
"Kayaköy mücavir alan olmasın"
Öte yandan Fethiye Belediyesi Kayaköy'ü mücavir alana dahil etmek için Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'na başvurdu. Çevre sakinleri başvuruyu tepkiyle karşılarken köy girişi, "Mücavir alan olmak istemiyoruz, köy kalmak istiyoruz" yazılı afişlerle donatıldı.
Kayaköy Muhtarı Erdoğan Kaya, "Köy, bu haliyle kültür mirası için çok büyük bir değer. Fethiye Belediyesi'nin mücavir alanı içine girersek bu özelliğimizi yitiririz. Rant kavgası başlar" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kayakoyde-ilk-roloveler-onaylandi_162.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!