Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kayıtlarda Görünen ama Ortada Olmayan 250 Bin Şirket Var

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Sekreteri Yücel Akdemir, ''Türkiye'de 750 bin şirket olduğu söyleniyor ama vergi dairesi kayıtlarına göre adresinde bulunamayan, ismi kağıt üzerinde şirket olarak görünüp ortada olmayan 200 ile 250 bin civarında şirket var'' dedi.

yapi.com.tr / AA
Kayıtlarda Görünen ama Ortada Olmayan 250 Bin Şirket Var

Yücel Akdemir, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği'ne yaptığı ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye'de babanın kurduğu bir şirketi torunun göremediğini savunan Akdemir, ''Bunu, Türkiye'deki şirketlerde kurumsallaşmanın olmamasına bağlıyoruz'' diye konuştu.
 ''Bizim şirketlerimizde kurumsallaşma yok, şirketlerin sahipleri şirketleri kendi malları gibi görüyorlar'' diyen Akdemir, ''Türkiye'de 3-5 firmanın dışında dededen toruna intikal eden bir şirket yok. Hepsi gelip geçici. Şirketi baba kuruyor ama kurumsallaşma olmadığı için oğlu geliyor, işin başına geçiyor ve şirket yerle bir oluyor'' ifadelerini kullandı.
     
Türkiye'de binlerce şirketin sadece kağıt üzerinde göründüğünü öne süren Akdemir, şöyle devam etti:

''Türkiye'de 750 bin şirket olduğu söyleniyor ama vergi dairesi kayıtlarına göre adresinde bulunamayan, ismi kağıt üzerinde şirket olarak görünüp ortada olmayan 200 ile 250 bin civarında şirket var. Bu ciddi bir rakam. Bunların tasfiyesine yeni Türk Ticaret Kanunu birçok kolaylık getiriyor, bunları tasfiye edecekler.''
     
Akdemir, Türkiye'de gerçekten üretim yapıp mal satan, ticaret yapan şirket sayısının ise 150 ile 200 bin civarında olduğunu kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kayitlarda-gorunen-ama-ortada-olmayan-250-bin-sirket-var_102546.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!