Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kayserili Sanayicilerin 2012 Beklentileri

Kayseri Sanayi Odası'nın (KAYSO) ekonomik durum tespit analizi sonuçlarına göre, sanayicilerin yarısı 2012 yılının ilk altı ayı için olumlu beklenti içinde.

yapi.com.tr / AA
Kayserili Sanayicilerin 2012 Beklentileri

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, üyelerine yönelik ekonomik ve mali durumlarındaki değişim ile geleceğe yönelik beklentilerini ve önerilerini belirlemek üzere altı ayda bir ''Ekonomik durum tespit analizi'' çalışması yaptıklarını hatırlattı.

2011 yılı ikinci altı aylık dönemine ait analiz çalışmasına imalat sanayinde faaliyet gösteren 155 firmanın katıldığını ifade eden Boydak, ankete katılan firmaların yüzde 48'inin 2011'in son altı ayından memnun olduğunu belirtti.

Kapasite kullanım oranlarının bir önceki döneme göre arttığını kaydeden Boydak, şu bilgileri verdi:

''Ankete katılan firmaların yüzde 48'i 2011'in son altı ayından memnun, yüzde 50'sinin ise önümüzdeki altı aya ilişkin beklentileri iyi yönde. Bu durum, 2012 yılının ilk yarısında ekonominin yatay bir seyir izleneceği anlamına geliyor. İşletmelerin yüzde 50'ye yakını önümüzdeki dönemde yatırım planlıyor. İhracatta 2011'in ilk altı ayına göre yüzde 30'a yakın oranda artış oldu. Koyduğumuz 1,5 milyar dolarlık ihracat hedefini aşmış olmanın ve ihracat yapan firma sayısının her geçen gün artıyor olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Ortaya çıkan göstergeler ekonomide yatay bir seyrin olduğunu göstermektedir. Daha önceki dönemlere göre ekonomide kısmi bir yavaşlamanın ortaya çıktığı, 2012 yılında yatay seyrin devam etmesinin beklendiği görülmektedir. 2012'nin ilk yarısında imalat sanayi istihdamında da dikkate değer bir artışın yaşanmayacağı görülmektedir.''

ETİKETLER: ekonomi kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/kayserili-sanayicilerin-2012-beklentileri_91123.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!