Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kaz Dağları'nda 'Sana Ne' Tartışması

Kaz Dağları'nda ve Madra Dağları'nda altın arama faaliyetlerinin durdurulması için Balıkesir İl Genel Meclisi'ne verilen önerge, AKP'li üyeleri aşamadı.

Radikal Gazetesi



b>Kaz Dağları'nda ve Madra Dağları'nda altın arama faaliyetlerinin durdurulması için Balıkesir İl Genel Meclisi'ne verilen önerge, AKP'li üyeleri aşamadı. Dokuz CHP, üç DP, bir Anavatan ve bir de AKP'den istifa etmiş bağımsız Belediye Meclisi üyesinin önergesi, AKP'lilerin 30 ret oyuyla reddedildi.

CHP'li üye Ethem Semih Erdemi'in hazırladığı önergenin tartışmaları sırasında AKP Grup Başkanvekili Şenol Durmuş, muhalefeti, belediyeleri ve basını suçlayarak, 'bu işin altında başka hesaplar olduğunu' iddia etti. Durmuş, altıncılığa karşı çıkan belediyeleri, 'üzerine vazife olmayan işlere karışmakla' da suçladı.

Bölgedeki 34 belediyenin 'Kaz Dağları ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Çevre Platformu' adı altında bir araya gelip, siyanürlü yöntemle altın çıkarılmasına karşı aleyhte kampanya yaptığını anlatan Durmuş, ateş püskürdü:

"Körfez'deki belediyelerin kanalizasyonları şakır şakır denize akıyor değil mi? Deniz mahvoluyor, bizim çevreci belediyelerimizde tık yok. Niye, çünkü paraları başka yerlere harcamaktan arıtma tesisinin elektrik parasını ödeyemiyorlar. Aynı belediyeler şimdi hiç alakaları olmadığı halde kendi mücavir alanlarında olmayan alanlara el atıyorlar. Aynı belediyeler sözleşmiş gibi şakır şakır ikinci konut ruhsatı veriyor. Sizin branşınıza girmeyen sizi hiç ilgilendirmeyen konularla da bu kadar uğraşmayın. Muhalefet partilerinin bir oyununa geldiğimiz kanaatindeyim. Ben bu konunun altında daha değişik hesaplar olduğunu düşünüyorum."

AKP'li Meclis Başkanı Okur ise Durmuş'un bu suçlamalarına karşılık vermek isteyen CHP Grup Başkanvekili Ethem Semih Erdem'e söz vermedi. Oylamada da önerge reddedildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kaz-daglarinda-sana-ne-tartismasi_58744.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!