Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kendi Kendini Temizleyen ‘Eko-Mağaza’

Perakende devi Wal-Mart kendi elektriğini rüzgar türbininden elde eden, elektriği geri dönüştüren çevreci bir ‘eko-mağaza’ açarak yeni bir akım başlatıyor.

NTV-MSNBC



erakende devi Wal-Mart kendi elektriğini rüzgar türbininden elde eden, elektriği geri dönüştüren çevreci bir ‘eko-mağaza’ açarak yeni bir akım başlatıyor.

Dünyanın en büyük perakende zinciri Wal-Mart yeni bir işkolunun öncülüğüne soyundu. Şirket, Teksas’ın McKinney kasabasında açacağı yeni mağazayla ekolojik bir felsefeyle çalışacak ve çevreyle barışık olacak. Mağaza kendi enerjisini alternatif kaynaklardan üretecek.

Dünyanın en büyük perakende zinciri Wal-Mart yeni bir işkolunun öncülüğüne soyundu. Şirket, Teksas’ın McKinney kasabasında açacağı yeni mağazayla ekolojik bir felsefeyle çalışacak ve çevreyle barışık olacak. Mağaza kendi enerjisini alternatif kaynaklardan üretecek.

Ekolojik mağaza 20 bin metrakare alana yayılıyor. Mağazanın hemen yanında 37 metre yüksekliğinde bir rüzgar türbini bulunuyor, türbin mağazanın elektriğinin yüzde 5’ini üretecek. Ayrıca mağaza yağmur sularını kullanılabilir hale getiren bir havuz kuruldu. Mağazanın tüm su ihtiyacının yüzde 95’ini kendi kaynaklarından karşılayacak.

MOTOR YAĞLARI ISITMADA KULLANILACAK

Wal-Mart yetkilisi Don Moseley, çevreci ekonomi konusunda öncülük yapmak istediklerini yeni mağazalar açarak eko-mağazacılık konseptini geliştireceklerini ifade etti. Wal-Mart eko-mağaza kavramının yayılması için daha kapsamlı çalışmalar yapacak, eko-mağazacılık örneğin tuvaletlerde kullanılan ve mutfak sularının geri dönüşümü gibi işleri kapsıyor.

Ancak Wal-Mart’ın bir diğer yeniliği ise mağazanın bünyesinde bulunan otomobil tamir bölümündeki artık motor yağlarının mağazanın ısıtmasında kullanılması. Dev mağaza ayrıca klima için çok daha verimli bir yöntem geliştirdi ve yılda 135 evin elektrik ihtiyacını karşılayacak kadar tasarruf sağlayacak.

YENİ AKIM EKO-MAĞAZACILIK

Şirket ekolojik mağazacılıktan kaynaklanan maliyetin ürünlere yansıtılmayacağının garantisini veriyor, zira uzun vadede ekolojik önlemlerin enerji sarfiyatından kısacağı düşünülüyor. Son yıllarda birçok çevre tarafından dev bir canavar olarak karikatürize edilen Wal-Mart, eko-mağazacılık ile dünya ekonomisinde yeni bir kavramın öncülüğünü yapacak. Şirket, ikinci eko-mağazasını Colorado’da açacak.


ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/kendi-kendini-temizleyen-eko-magaza_30714.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!