Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kentin Omurgası Metrobüs

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Habertürk TV'de yayınlanan ve belediyeye ait Topkapı Zeytinburnu'nda bulunan Panoramik Müze'de canlı olarak gerçekleşen Teke Tek programına katılarak Fatih Altaylı'nın sorularını cevaplandrdı.

yapi.com.tr
Kentin Omurgası Metrobüs

p>Başkan Topbaş'ın metrobüsten yeni metro hatlarına, köprü meselesinden minübüslerin kaldırılmasına kadar İstanbul gündemine ilişkin açıklamları şöyle:

3 bin yeni otobüs

İETT filosunun yenilenmesi hakkında:

"3 bin otobüs alınacak. Halk otobüslerinin tamamını yenileyeceğiz. Amacımız otobüslerdeki sıkıntıyı, izdihamı ortadan kaldırmak. İnsani ölçülerde seyahati sağlayacağız. 2014'e kadar yenilemeyi sağlayacağız."

300 metrobüs alımı için ihale

Yurtdışından alınan metrobüslerin bozulması ve pahalı olması eleştirileri hakkında:

"Bu otobüsler yüzde 90 itibariyle kullanılıyor. Bunlar ileri teknolojisi olan araçlar. Bizde tıka basa kullanılıyor. Kapılar değiştirildi, yeni düzenleme yapıldı. Şu anda 340 büyük metrobüsle hizmet veriyoruz. Eğer küçük yerli otobüs tercih etseydik 700-800 tane almak gerekirdi. Sistem çalışmazdı. Büyük otobüs yapmaları konusunda o dönem ilgili firmanın CEO'su ile görüştüm. Zor olduğunu ancak 200 cıvarında sipariş verirsek 1-2 yıl sonra teslim etmek üzere geliştirebileceklerini söyledi. Şu anda 300 tane tane yeni metrobüs için 2 yıl sonrasına almak üzere sipariş verilmek üzere arkadaşlarımızdan araştırma yapmalarını istedim. Bu konuda ihale hazırlığı içindeyiz. 250-300 tane otobüs alınacak. Metrobüs artık kentin omurgası haline geldi."

Köprü kapanacak mı?

Boğaziçi Köprüsü'nün kapatılıp bakıma alınması konusunda:

"Burada 40 yıllık bir köprüden bahsediyoruz. Günde 180-210 bin araç geçiyor. Bu kadar öngörülmemişti. Yalnızca 70 bin araç düşünülmüştü. Teknik sorunları bilemem ama erken yorulma olabilir. Riskten bahsediliyorsa, bu risk feci sonuçlar verebilir. Ulaştırma Bakanımız ve Karayolları Genel Müdürümüz açıklamayı yaptı. Ulaştırma Bakanı, şeritlerin kapatılarak bakımın yapılabileceğini söyledi. Marmaray ya da 3. Köprüye yetişmesini arzu ederdik. Ama bir şey diyemem."

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/kentin-omurgasi-metrobus_90636.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!