Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kentsel Dönüşüm Mağdurları Çözüm İstiyor

Ataşehir Belediyesi'nin evlerini yıkarak zorla tahliye ettiği vatandaşlar üç gecedir sokakta.

yapi.com.tr
Kentsel Dönüşüm Mağdurları Çözüm İstiyor

Ataşehir Belediyesi, Emekevler’de ‘yerinde kentsel dönüşüm ’ adı altında geçen hafta 367 evi yıktı. Radikal'den Elif İnce'nin haberine göre, Çarşamba, perşembe ve cuma günü çevik kuvvet ekipleri eşliğinde zorla tahliye edilen vatandaşlar eşyalarını bile boşaltamadan kendilerini sokakta buldu.

Evleri yıkılan vatandaşlar arasında 2011’de Küçükbakkalköy’de yine Ataşehir Belediyesi tarafından tahliye edilen Romanlar da var. Küçükbakkalköy’den buraya yerleşen ve kiralık evlerde kalan Yüksekova ve Büyüktuna aileleri çocuklarıyla birlikte üç akşamdır yıkıntıların yanı başına serdikleri minderlerde yatıyor. Ataşehir Belediyesi, yıkıma ilişkin eleştirilere resmi Twitter hesabından “Gidecek yeri olmadığını beyan edenler Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde misafir edilmektedir” cevabını verdi. Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nden bir yetkili ise “Burada evi yıkılan kimse kalmıyor. Belediye yıkımın ilk gününde 9 oda rezerve etti ama kimse gelmeyince iptal ettik ” dedi.

Emekevler’de ailesinin 40 senelik evi yıkılan Murat Ercan, öğretmenevinde kalınabileceğini ilk kez duyduğunu belirterek “Mahallede kimseye böyle bir bilgi verilmedi. Zaten verilseydi de kimsenin öğretmenevinde kalmak isteyeceğini sanmıyorum. Ailem şu anda benim yanıma yerleşti, onlara yer açmak için eşyalarımı konteynire koydum.

Komşusunda kalanlar var. Diğer tanıdıklarımız da kredi çekerek Kayışdağı’nda ev tuttular. Herkes çok mağdur” diye konuştu. Belediye yetkilileri, şu anda öğretmenevinde kimsenin kalmadığını doğrulayarak “Yıkım olduğu gün öğretmenevinde birkaç aile konuk edilmiş, şu anda kimse orada kalmıyor. Fakat talep olursa aileleri 5 günlüğüne bir otelde yeme-içme masraflarını da karşılayarak konuk edebiliyoruz” dedi.

Üç gecedir ailesiyle sokakta yatan Muzaffer Büyüktuna ise belediyeden beş günlük otel değil kiralık ev talep ediyor. Büyüktuna, “Şu anda yağmur altında sokaktayız. Televizyonum, buzdolabım, çamaşır makinem, yataklarımız hep dışarıda. Bunları bırakıp nereye gidelim, beş gün otelde kalıp ne yapalım? Belediyeden tek istediğimiz bize kiralık ev bulmaları. Küçükbakkalköy’de evimizi yıktılar, buraya kiraya geldik. İki aile bir evde kalıyorduk, 450 lira kira veriyorduk. Basına kira yardımı yapacaklarını söylüyorlar ama kimseye yardım yapılmıyor. Bu parayı vermeye de razıyız, yeter ki bize bir yol göstersinler” diye isyan etti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kentsel-donusum-magdurlari-cozum-istiyor_111931.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!