Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

“Kentsel Dönüşümde Hafif Çelik Yapılar Tercih Edilecek”

Hekim Holding Grup şirketlerinden Prefabrik Yapı’nın Satış Müdür Yardımcısı Nezahat Demet Kılıç 36.Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul’da yapi.com.tr’nin sorularını yanıtladı. Türkiye’de ilk kez üretilecek 8 katlı hafif çelik bina hakkında bilgi veren Kılıç, hafif çelik yapıların kentsel dönüşüm projelerindeki rolünü anlattı.

yapi.com.tr

Hekim Holding bünyesinde faaliyet gösteren Prefabrik Yapı 2013 yılı yatırım programına aldığı ve halen inşaatı devam eden tesisleriyle Türkiye'de ilk kez hafif çelik teknolojisini kullanarak sekiz katlı binalar yapacak.

Prefabrik Yapı Satış Müdür Yardımcısı Nezahat Demet Kılıç, hafif çelik yapıların betonarme yapılara göre sağlamlık, üretim hızı ve çevre duyarlılığı konularında avantajlı olduğunu söyledi. Kılıç, üretim hızı ve kullanım kolaylığıyla kentsel dönüşümde hafif çelik yapıların tercih edileceğini dile getirdi.

Bugüne kadar 3 katlı olarak üretilen hafif çelik yapıların bundan sonra çok katlı da üretileceğine dikkat çeken Kılıç, “ Hafif çelik denilince sadece konut akla gelmemeli. Okul, hastane, kamu binası, yurt gibi tüm yapılar hafif çelik ile hayata geçebilir” dedi. Hafif çelik yapıların çevre dostu olmasıyla bir adım öne çıktığını belirten Kılıç, bu yapıların yüzde 90 geri dönüşümü mümkün elemanlarla tasarlandığına dikkat çekti.



 

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/kentsel-donusumde-hafif-celik-yapilar-tercih-edilecek_108672.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!