Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

KİPTAŞ, Başakşehir’de 7 Bin Konut Daha Yapacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Konut İmar Plan Turizm Ulaşım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (KİPTAŞ), İkitelli Başakşehir’de 7 bin konut daha yap

Zaman



b>İstanbul Büyükşehir Belediyesi Konut İmar Plan Turizm Ulaşım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (KİPTAŞ), İkitelli Başakşehir’de 7 bin konut daha yapacak.

Ekim 2003’te yapımına başlanacağı belirtilen 5. Etap projesinde, 67 metrekareden, 149 metrekareye kadar değişik büyüklükte konutlar inşa edilecek.

KİPTAŞ, son 10 yıl içerisinde İkitelli, Kağıthane ve PendikKurtköy’de, 20 bin civarında konut üretti. Bu yıl sonuna doğru yeni bir toplu konut projesinin temelini atacak olan şirket, 7 bin konut daha üretecek. Yeni yapılacak konutların, 4. Etap’ta olduğu gibi, 67, 87, 113, 125 ve 149 metrekare olarak inşa edileceği bildirildi. Bu arada, proje kapsamında çok katlı binaların yanı sıra 100 civarında villa da yapılacak. Başakşehir 5. Etap konutlarında, işe öncelikle büyük tip konut üretimiyle başlanacak. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, daha konutlar için henüz başvuru anonsu yapılmadan, 3 bine yakın başvuru telefonu alındığı kaydedildi. Başakşehir 1., 2. ve 4. Etap konutlarında oturan vatandaşların memnuniyetinin, yeni başvurularda etkili olduğu vurgulandı. Açıklamaya göre, 5. Etap satışlarında 48 ay vade yapılacağı belirtildi. Bu arada şirketlerin kendi elemanları için yapacakları toplu alımlarda yüzde 10’a varan indirime de gidileceği kaydedildi. 1995 yılında İstanbul’a 50 bin konut sloganıyla yola çıkan şirket, 5. Etap konutlarıyla, bunun 25 binini gerçekleştirmiş olacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, kentin çağdaş bir çehreye kavuşmasına yönelik yapılaşmasına ayrı önem verdiklerini söyledi. Gürtuna, KİPTAŞ projeleriyle bina değil, şehir üretme amacında olduklarını belirtti. Hedeflerinin en ucuzu vermek değil, en kaliteliyi en uygun fiyata üretmek olduğunu belirten Gürtuna, “Bina değil, şehir üretme anlayışındayız. Apartman kültürüne karşıyız ve bunu istemiyoruz. Hedefimiz; mahallesi, korusu, okulu, camisi ve kültür merkezleriyle tam bir şehir üretmek.” açıklamasını yaptı.

KİPTAŞ, toplu konut projesiyle ilgili ilk temeli, 17 Mayıs 1995’te İkitelli’de attı. Proje çerçevesinde bugüne kadar Başak Konutları adıyla Avrupa yakasında 15 bin 302, Hilal Konutları adıyla da Anadolu yakasında 4 bin 248 konut olmak üzere toplam 19.550 konut yaptı. Bunların 15 bin 831 adedi hak sahiplerine teslim edildi. Sorunsuz altyapı, temiz ve yeşili bol bir çevre; sağlık, ticaret, okulkreş, otoparklar, spor tesisleri ve hizmet binaları site sakinlerinin istifadesine sunuldu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kiptas-basaksehirde-7-bin-konut-daha-yapacak_5476.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!