Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kiptaş'tan Acil Satılık Arsa

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin konut şirketi İstanbul Konut İmar Plan Turizm Ulaşım Sanayi ve Tic. AŞ. (KİPTAŞ), Maltepe Başıbüyük mevkinde bulunan 13 bin metrekare büyüklüğündeki otel arsasını paraya ihtiyaç duydukları için acilen satışa çıkardıklarını açıkladı.

Referans Gazetesi
Kiptaş'tan Acil Satılık Arsa

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin konut şirketi İstanbul Konut İmar Plan Turizm Ulaşım Sanayi ve Tic. AŞ. (KİPTAŞ), Maltepe Başıbüyük mevkinde bulunan 13 bin metrekare büyüklüğündeki otel arsasını paraya ihtiyaç duydukları için acilen satışa çıkardıklarını açıkladı. Arsanın satışı için 21 Şubat'ta gazetelere ilan veren satış tarihini ise 27 Şubat olarak açıklayan KİPTAŞ'ın Genel Müdürü İsmet Yıldırım, "Aslında 6 gün çok kısa bir süre değil. Bizim için önemli olan iyi bir gelir ile arsayı satmak. Kafamızdaki fiyat çıkmazsa satış gerçekleştirmeyiz. Uygun alıcı olursa ek süre veririz" dedi.

Gayrimenkul piyasasının sıkıntılı olduğu bir dönemde arsayı satışa çıkarmış olmalarına karşın arsayı ucuz fiyata bırakmayı düşünmediklerini belirten İsmet Yıldırım, "Burası KİPTAŞ'ın en değerli arsalarından biri. Adalar'dan Sarayburnu'na kadar eşsiz bir manzaraya sahip. 5 yıldızlı bir otel için konum olarak da çok uygun ve avantajlar sunuyor" dedi. KİPTAŞ'ın üç ay önce Hilton Oteller Zinciri'ne de 8 milyon liraya 3 bin metrekare arsa sattığını dile getiren Yıldırım, "13 bin metrekareye yakın bu otel arsasının kriz ortamında ne kadar fiyat verileceği ayrı bir merak konusu oldu. Fiyat kadar bizim için alıcı firmanın kalitesi de önemli. İhalede yüksek fiyatı yarıştıracağımız gibi firmanın kalitesini de ön planda tutacağız" diye konuştu. Arsayı satın alacak firmaların da otel ve imar fizibilitesini bir günde çıkarabileceğine dikkat çeken KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, yatırımcıların arsayı hemen değerlendirebileceğini ifade etti.

Şartname alan firmalardan biri olan Karadeniz Örme Sanayi ortaklarından Bilgin Akaydın, teklif süresinin 6 gün olmasını "düşündürücü" olarak değerlendirdi.
    
Greenpark inceleme aşamasında

Satışa çıkarılan otel arsasına tanıdık bir mimar aracılığıyla üç ay önce baktıklarını söyleyen Akaydın, şunları söyledi: "Ancak diğer teklif verenler araştırma yapmakta zorlanacaktır. Fiyat teklifimizi otel arsasının hemen yanındaki Kiptaş konutlarının değeri üzerinden yapıyoruz. Fiyat makul olursa arsayı alabiliriz. Zaten ekonomik kriz nedeniyle arsaya çok yüksek fiyatlar verilmeyeceğini düşünüyoruz. Sunduğumuz fiyat kabul edilirse Antalya'daki otellerimizin yanı sıra İstanbul'daki otel faaliyetimize de bu arsa üzerinden devam edeceğiz."

Şartname alan iki firmadan diğeri olan Greenpark Hotel ise Maltepe Başıbüyük'teki otel arsasının satış ilanını 21 Şubat'ta gazetede gördüklerini belirterek, inceleme aşamasında olduklarını dile getirdi. Kiptaş'ın güvenilir bir firma olduğunu ve İstanbul'a 50 bine yakın konut kazandırdığı görüşünü savunan Medya İletişim Koordinatörü Birol Aydın, teklif dosyası hazırladıklarını kaydetti. Anadolu Yakası'nda iki ayrı otelleri bulunduğunu ifade eden Aydın, "Biri Bostancı diğeri ise Pendik'te. Üçüncü otelimiz Maltepe'de neden olmasın. Proje uygun gelirse ek süre isteyebiliriz" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kiptastan-acil-satilik-arsa_66930.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!