Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

KİPTAŞ’tan Maltepe’ye ‘Bahçe Çatılı’ Konutlar

22 ayda tamamlanması planlanan KİPTAŞ Maltepe Konutları, Marmara denizi’ni gören konumu üstün iç özellikleri, spor alanları, park ve bahçeleriyle Maltepe’nin yeni yaşam merkezi olacak.

ibb.gov.tr
1 KİPTAŞ’tan Maltepe’ye ‘Bahçe Çatılı’ Konutlar

br/>

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İstanbul Konut İmar Plan Turizm Ulaşım Sanayi ve Ticaret A.Ş (KİPTAŞ) tarafından Maltepe’de yapılacak orta gelir gurubuna yönelik 878 konutun satış kampanyası, Saraçhane Belediye Sarayı’nda düzenlenen toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı.

22 ayda tamamlanması planlanan KİPTAŞ Maltepe Konutları, Marmara denizi’ni gören konumu üstün iç özellikleri, spor alanları, park ve bahçeleriyle Maltepe’nin yeni yaşam merkezi olacak. Çağdaş mimari özelliklerinin yanı sıra ilk olarak bu projeyle hayata geçirilen ‘bahçe çatı’ uygulaması, bu projeye özel bir detay. Peyzaj mimarisinin ön güzel örneklerinden biri olan bahçe çatı uygulamasıyla çatılar rengarenk bahçelere dönüşecek ve projeye ayrı bir güzellik katacak. 0.90 kredi oranı ve 120 aya varan vade seçenekleriyle satışa sunulan Maltepe Konutları’na müracaatlar 28 Eylül’de sona erecek.

Başkan Topbaş; “Hedef 1.5 yılda 10 bin konut daha…”
Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, medeniyetler şehri olan İstanbul’un son 50 yılda 13 milyon göç alması nedeniyle gelişigüzel yapılaştığını ve bugün yaşanan sıkıntıların büyük oranda bundan kaynaklandığını söyledi. Bu sorunları ortadan kaldırmak için yaşam alanlarını dönüşüme tabi tutarken, çağdaş normlarda yeni yaşam alanları oluşturmaya başladıklarını belirten Başkan Kadri Topbaş, “Sosyal kültürel, eğitim, sportif, sağlık tesisleriyle birlikte şehri yeniden şekillendiriyoruz” dedi.

Göreve geldiğinde KİPTAŞ’ın 19 bin 800 konut yaptığını, 3.5 yıllık görev süresi içinde yapılan konut sayısının ise 20 bin olduğunu vurgulayan Kadir Topbaş, hedeflerinin dönem sonuna kadar 10 bin konut daha yaparak toplamda 50 bin konuta ulaşmak olduğunu ifade eden Başkan Topbaş, şöyle konuştu; “Maltepe’de eğitim, sağlık, spor, kültür ve diğer sosyal donatı alanlarıyla insani boyutlarda 7 bin konutluk gerçek bir yaşam alanı planladık. Bu konutlardan orta gelir grubuna yönelik olarak üretilen 878 konutun satış kampanyasını bugün başlatıyoruz. 105 ve 150 metrekarelik konutların 22 ayda tamamlanması planlanıyor. Bu proje kapalı yüzme havuzu, her daireye kapalı otopark, sauna, buhar odası, akıllı ev altyapısı, çocuk oyun alanları, spor alanları, bol yeşil alanlı çağdaş bir yaşam alanı” diye konuştu.

İstanbul’da teraslar bahçe olacak…
Bu projede çevreye saygılı bir yapı sistemini dikkate aldıklarını ve İstanbul’un sera etkisini ortadan kaldırmak için terasları bahçe olan bir yapı sistemini ilk defa bu konutlarda uygulamaya koyacaklarını ifade eden Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu yerleşim alanını tasarlarken İstanbulumuzun ve dünyanızın küresel ısınmadan etkilendiğini dikkate alarak çevreyi dikkate alan bir yapı sistemi geliştirdik. İstanbul’daki sera etkisini ortadan kaldırabilmek için çatıları bahçe haline getirme prensibini ilk defa burada uyguluyoruz. Bu teras bahçeler İstanbul için yeni bir adım, başka kentlere de örnek teşkil edecek.”

KİPTAŞ konutlarında otopark ihtiyacı da giderilecek…
Maltepe’de satışa sunulan orta gelir gurubuna hitap edecek 878 konutun her türlü imkan ve donanıma sahip olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Bu konutlarda otoparklara kadar düşünülmüş. İkitelli’de yapılan yapılarda otopark ihmal edildiği için orada sıkıntılar yaşanmakta. Bundan sonra KİPTAŞ’ın yaptığı bütün konutlarda otopark ihtiyacı da mükemmel bir şekilde karşılanacak” dedi.

“Güzel ve medeni bir çevreyi oluşturma sorumluluğunu ve gururunu birlikte paylaşıyoruz. İstanbul’da konut ihtiyacını karşılamak için bir önderlik yapmak istiyoruz” diyen Başkan Kadir Topbaş, konutlara müracaat edipte kurada kazanamayan vatandaşlara herkes konut sahibi oluncaya kadar konut üretmeye devam edecekleri müjdesini verdi. Kadir Topbaş, “Yaptığımız konutların çevredeki diğer evlerle mukayese edildiğinde çok uygun rakamlar olduğunu görüyoruz. Adeta piyasanın balansını ayarlıyoruz. Yaptığımız konutlar çevredeki yapıların fiyatlarını da dengeliyor. Biz bu yapıları yapmasak o bölgelerde fiyatlar uçar gider” şeklinde konuştu.

TOKİ’den Küçükçekmece’ye 90 bin konut…
TOKİ’nin Küçükçekmece’nin Kayabaşı mevkiinde 90 bin civarında bir toplu konut planladığını hatırlatan Başkan Topbaş, buranın İstanbul Metropoliten Planlama Merkezi tarafından öngörüldüğünü ve metrodan her türlü sosyal donatı alanlarına kadar her şeyi düşünülen modern bir kent oluşturulacağını kaydetti. Bu konutların yüzde 30’u da deprem riski taşıyan evlerin ıslahı için ayrılacağını dile getiren Kadir Topbaş, hazırlıkların yapıldığını ve yakın tarihte inşaatın başlayacağını söyledi.

Bu kentte yaşayan herkesin barınma ihtiyacının sorun olmaktan çıkarılması gerektiğini ifade eden Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Şunu gururla ifade etmek istiyorum. KİPTAŞ şirketimiz bir marka haline gelmiştir. Şu anda satışı yapılan konutlar da daha öncekiler gibi çok fazla talep gördüğü için kura sistemini devam ettiriyoruz. KİPTAŞ Türkiye ve yurtdışında da yatırımlara girecek. Yalova’da yeni konutlara şu anda başlandı. KİPTAŞ’ı böylece bir dünya markası haline getirmek istediğimizi burada ifade etmek istiyorum. Yakın gelecekte KİPTAŞ başta olmak üzere bazı şirketlerimizi halka açmayı düşündüğümüz için ciddi bir marka değerine ulaşmasını arzu etmekteyiz.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, konuşmasının ardından kuraya tabi olmayan giriş kat için müracaata bulunan Cengiz Gültekin isimli vatandaşın kaydını yaparak satış kampanyasını başlattı. Maltepe konutlarından 105 metrekare olanlar giriş katı peşin 100 bin, normal katları da 145 bin YTL’den, 150 metrekare olanlar da giriş 190 bin, bahçe 165 bin, normal katlar da 235 bin YTL’den satışa çıktı. 20 bin ile 47 bin YTL peşinatla yüzde 0.90 faiz oranıyla 120 ay vadeli sabit ödemeli planda 105 metrekarelik giriş kat daireler için 1094 YTL, normal katlar için 1586 YTL, 150 metrekarelik daireler için de giriş 2 bin 78 YTL, bahçe kat 1804 YTL, normal katlar için de 2 bin 570 YTL taksit ödenecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kiptastan-maltepeye-bahce-catili-konutlar_56278.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • bunlar orta gelirlilerı kendılerine bakarak belırlerse bızım ısımız zor. dalga gecıyorlar sankı vatandasla, sabahtan berı tokı evlerıne bakıyorum, uçuyo. kıptaşa bakıyorum yanıyo. sız mıllete faydalı ısler mı yapıyosunuz sımdı? YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!