Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

KKTC'ye Deniz Suyuyla Tedavi Oteli

Merit Otelleri, Kuzey Kıbrıs'ta kuracağı Talasoterapi (deniz suyuyla tedavi) oteli yatırımıyla adadaki yatırımlarını 250 milyon dolara çıkaracak.

Radikal Gazetesi
KKTC'ye Deniz Suyuyla Tedavi Oteli

uzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki en büyük yabancı yatırımcı olan Merit Oteller Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, 2008 yılında devreye sokmayı planladıkları Talasoterapi (deniz suyuyla tedavi) oteli yatırımıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki toplam yatırımlarının büyüklüğünün 250 milyon dolara ulaşacağını söyledi. Reha Arar, inşaatına başladıkları yeni yatırımlarının Kıbrıs turizmine önemli katkı sağlayacağını da belirtti.

Arar, 'Bu konuda yatırım kararı verdikten sonra araştırmalara başladık. Bundan bir müddet önce, bu konuda incelemeler yapmak üzere Tunus'tan Prof. Dr. Driggy'yi getirdik. Bu adam dünyanın sayılı talasoterapi uzmanlarından biri. Geldi, bölgeyi inceledi ve buranın çok güzel bir talasoterapi merkezi olabileceğini ifade etti. Bunun üzerine biz de kalktık Driggy'nin Tunus'taki kliniğine gittik. Gördük ki denizden çıkan çamurun banyosuyla, yosun banyosuyla, deniz suyuyla çeşitli uygulamalar yaparak insanlar zindeleştiriliyor ve yeni dönemde turizmde trend bu. Bizim tesisimiz Kıbrıs'ta bir ilk olacak' dedi.

Merit, talasoterapi otelinde tedavide kullanılacak yosunları üretmek üzere bir de yosun çiftliği kuracak. Magosa'da Merit'e ait denize cepheli arazinin kumsalında kurulacak çiftlik, otelin yosun ihtiyacını karşılayacağı gibi gelecekte Kıbrıs'ta kurulacak benzer tesislere ürün satacak. Özellikle Atlas Okyanusu kıyılarında, İsrail'deki göl kıyılarında ve Tunus'ta bu tip talasoterapi merkezlerinin sayısının her geçen gün ciddi anlamda arttığını belirten Reha Arar 'Biz de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bu işin öncülüğünü yapacağız' diye konuştu.
2008 yılının sonlarında bitmesi planlanan Kuzey Kıbrıs'taki talasoterapi otelinin projesini Türkiye'nin ünlü otel mimarlarından Ertem Ertunga çizmiş. İnşaatı hızla ilerleyen tesis kapılarını ekim ayında başlayan talasoterapi mevsiminde müşteriye açacak.

Diyet lokantaları olacak
30 milyon dolara mal olacak talasoterapi otelinde diyet lokantaları bulunacak. Organik tarım için bir arazisini ayıran Merit, bu arazide üretilecek meyve ve sebzeyi diyet lokantasında kullanacak. Tesiste zayıflama kürlerini yaptıracak diyetisyenler ve metabolizma uzmanları görev alacak. Reha Arar, son dönemde özellikle yüksek gelir grubunun büyük ilgi gösterdiği talasoterapi turizminin gruba büyük katkı sağlayacağına inanıyor.

İzolasyonsuz güne hazırlık
Merit'in halen KKTC'de Merit Crystal Cove, Cyprus Garden ve Green Karmy adlı üç oteli var. Bunlardan 450 yataklı Green Karmy şimdilik faal değil, ancak KKTC'ye yönelik izolasyonun kalktığı gün kapılarını müşteriye açmaya hazır bulunuyor. Merit'in bağlı olduğu Net Grubu'nun beklentisi, izolasyonların yakın bir gelecekte kalkacağı ve adaya direkt uçak seferlerinin başlayacağı yönünde.

Reha Arar grup olarak bu gelişmeye odaklı hazırlandıklarını belirterek 'İzolasyonlar kalktığı gün otel yapmaya kalksanız olmaz. Ben bugünden bizim Net Grubu olarak buna odaklı olarak hazırlandığımız inancındayım. Bütün projelerimizi, çalışmalarımızı ona göre yapıyoruz' diyor. Halen inşaatı devam eden Merit Lefkoşa Oteli de bunun en önemli göstergesi. Arar "Şehir oteli ihtiyaç artacak ve biz buna cevap verenler arasında olacağız" diyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kktcye-deniz-suyuyla-tedavi-oteli_53648.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!