Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Koç, Arçelik'in Arazisine Sağlık Kompleksi Yapacak

Koç Üniversitesi, Arçelik'ten 35 milyon dolara satın alacağı Topkapı'daki araziyi 500 milyon dolar harcayıp sağlık kompleksine dönüştürecek. Araziye ilk olarak 250 yataklı 10 ameliyathaneli eğitim ve araştırma hastanesi yaptıracak olan Koç Üniversitesi, tıp fakültesi öğrencilerinin eğitimini de burada verecek.

Referans Gazetesi
Koç, Arçelik'in Arazisine Sağlık Kompleksi Yapacak

Koç Üniversitesi, Arçelik'ten 35 milyon dolara satın alacağı Topkapı'daki araziyi 500 milyon dolar harcayıp sağlık kompleksine dönüştürecek. Araziye ilk olarak 250 yataklı 10 ameliyathaneli eğitim ve araştırma hastanesi yaptıracak olan Koç Üniversitesi, tıp fakültesi öğrencilerinin eğitimini de burada verecek.

Uzun süredir yeni hastaneleri için uygun bir arazi aradıklarını ifade eden Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Şevket Ruacan, "Hasta kabul edeceğimiz için lokasyona çok önem verdik. Kolay ulaşılabilir bir yer olsun istedik. Hatta gazete ilanlarına kadar baktık. Yani özellikle Arçelik'in arazisi seçmiş değiliz" diye konuştu. Topkapı'daki araziye hastaneden de öte bir sağlık kompleksi yapma planlarının olduğuna dikkat çeken Ruacan, "Topkapı'daki arazi hastane ile başlayıp sağlık kompleksine dönüşme projemize çok uygun" dedi.
 
Çocuk hastanesi de yapacak

Yüksek Öğrenim Kurulu'ndan (YÖK) onay aldıklarını ve bu yıl Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne öğrenci almaya başlayacaklarını belirten Ruacan, "Öğrencilerimize 3 yıllığına Rumeli Feneri Kampüsü'nde hazırladığımız yerde eğitim vereceğiz. 2013 sonbaharından itibaren de öğrencilerimiz yeni binamızda eğitim görmeye başlayacaklar" diye konuştu. Eğitim ve araştırma hastanesinin yapımının yanı sıra Nişantaşı'nda bulunan hemşirelik okulunun da aynı araziye taşınacağını ifade eden Ruacan, sonrasında ise hastanenin etrafına lojmanlar ve öğrenci yurtlarının yapılacağını söyledi. Bir sonraki basamaklarının Topkapı'daki araziye bir çocuk hastanesi yapmak olduğunu kaydeden Ruacan, "Tüm bunların sonrasında insanların kolay ulaşabileceği bir yerde büyük bir sağlık kompleksi inşa etmiş olacağız" dedi.

Hasatenin yapımının Mart 2013'e yetişeceğini ancak hasta kabulünün eylül ayını bulabileceğini vurgulayan Ruacan, arsa satın alımı ile sağlık kompleksi inşaatının finansmanının tamamını Koç Vakfı ile Amerikan Hastanesi'nin karşılayacağını söyledi. Ruacan, yapımı planlanan sağlık kompleksinin Koç Üniversitesi'nin malı olacağını söyledi.
 
Arçelik'in kârı 41 milyon TL


Arçelik'ten de dün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, Zeytinburnu'ndaki 46 bin metrekarelik fabrika ve 37 bin metrekare büyüklüğündeki arsanın 35 milyon dolara Koç Üniversitesi'ne satılacağı belirtildi. Bina ve arazilerin satış bedelinin yüzde 40'ı satış anında, yüzde 60'ı ise 2010 sonuna kadar tahsil edileceğinin belirtildiği açıklamada, Arçelik'in bu satıştan 41.1 milyon lira kâr elde edeceği kaydedildi. Koç Üniversitesi'nin satışa konu olan arsa ile ilgili yaptığı teklifin incelendiği belirtilen açıklamada, satış bedelinin şirketin ödenmiş sermayesine oranının yüzde 7,8 olduğu belirtildi.

Arçelik'ten KAP'a gönderilen açıklamada, Koç Üniversitesi'nin Arçelik'in ortaklarından Vehbi Koç Vakfı'nın bir kuruluşu olduğu hakkında bilgi verildi. Bu arada Amerikan Hastanesi de Vehbi Koç Vakfı'na ait bulunan kuruluşlar arasında yer alıyor.

 

ETİKETLER: proje
http://www.yapi.com.tr/haberler/koc-arcelikin-arazisine-saglik-kompleksi-yapacak_78773.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!