Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

''Kocaeli Ekoturizm'e Hazırlanıyor''

Orman ve Su İşleri Bakanlığı İstanbul 1. Bölge Müdürü Fahrettin Ulu, ''Artık milli parklar veya doğal güzellikleri, insanlarımızın hizmetine sunmamız gerekiyor'' dedi.

yapi.com.tr / AA
''Kocaeli Ekoturizm'e Hazırlanıyor''

Kavakçılık Enstitüsü Toplantı Salonu'nda düzenlenen ''Kocaeli Ekoturizm'e Hazırlanıyor'' konulu toplantıda konuşan Orman ve Su İşleri Bakanlığı İstanbul 1. Bölge Müdürü Fahrettin Ulu, İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Tekirdağ ve Kırklareli'nin bölge müdürlüğünün çalışma alanında bulunduğunu belirterek, tabiat parkları ve koruma alanları içerisinde çalışmalar sürdürdüklerini söyledi.

Doğa turizminin, son dönemde önem verdikleri çalışma alanı içinde olduğunu ifade eden Ulu, öncelikle doğa turizmine uygun alanların tespit edilmesini amaçladıklarını kaydetti.

Ulu, mevcut güzelliklerin korunmasıyla oluşturulacak turizm branşını yerli ve yabancı turistlerin hizmetine açmak istediklerini ifade ederek, ''Doğa turizmi ile ilgili dünyada anlayış değişti. Artık milli parklar veya doğal güzellikleri, insanlarımızın hizmetine sunmamız gerekiyor. Eğer biz bir şeyi kullanmıyorsak onu koruyamıyoruz. Bu yönüyle ilimizde doğal güzelliklerin tespitine yönelik çalışma gerçekleştireceğiz. Doğal güzelliği bulunan mevcut alanlarımızı turizme kazandırmayı planlıyoruz'' diye konuştu.

Doğa turizmine yönelik mevcut alanların ortaya konulmasını sağlamak istediklerini dile getiren Ulu, tabiat parkları, tabiatı koruma alanları, mevcut av ve yaban hayatı alanlarının çok önemli olduğunu vurguladı. Ulu, ''Av, yaban hayatı turizmiyle ilgili olarak, bugün dünyanın elde ettiği gelirleri biz sadece seyrediyoruz'' dedi.

Bulgaristan'ın av turizminden yılda milyar dolar düzeyinde gelir elde ettiğine dikkati çeken Ulu. Trakya büyüklüğündeki bir alandan aynı gelirden daha fazlasını elde edebileceklerini söyledi.

Ulu, Doğu Avrupa ülkelerinin elde ettiği gelirlerin av turizminin önemini ortaya koyduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Kocaeli, bu anlamda birçok potansiyele sahip. Bizler kamu kurumlarıyla kurulan komisyonla Kocaeli'de doğa turizmine uygun olan yerlerin önce tespitini, daha sonra da eylem planı gerçekleştireceğiz. Seçici turisti ilimize çekmek zorundayız. Bu gelen turist bir günlüğe gelmeyecek. En az 1 hafta süreyle Kocaeli'de nasıl kalabilir bunun planlamasının yapılması lazım. Bu konuda konaklama ve alt yapı çalışmalarını faaliyete geçirmemiz gerekiyor.''

Kocaeli Vali Yardımcısı Şükrü Çakır da Kocaeli'nin coğrafya, iklim, bitki örtüsü ve insan yapısıyla Türkiye'nin ender güzelliklere sahip olduğunu belirterek, Kocaeli'de turizmin sanayi kadar gelişmediğini ifade etti.

Kocaeli'de turizmin gelişmesi konusunda potansiyelinin bulunduğunu anlatan Çakır, turizm için bütün doğal kaynakların ilin çeşitli bölgelerinde yer aldığını vurguladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kocaeli-ekoturizme-hazirlaniyor_100569.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!