Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kocaeli'nde 106 Metre Uzunluğunda 'Roma Yolu'

Gölcük'ün Yazlık Mahallesi'nde 2000 yılına kadar üzerinden yol geçen 2. yüzyıla ait Roma hamamı ve çevresinde yapılan kazılarda, üzeri pişmiş toprak tuğlalarla kaplı 106 metre uzunluğunda Roma yolu ortaya çıkarıldı.

yapi.com.tr / AA
Kocaeli'nde 106 Metre Uzunluğunda 'Roma Yolu'

br />
“Kocaeli turizm pastasından hak ettiği payı alacak”

Kültür Turizm İl Müdürü Adnan Zanburkan ise Kocaeli'de tarihi ayağa kaldırmak için tarihi yapıları restore ettiklerini, yer altındakileri de gün yüzüne çıkartmaya çalıştıklarını söyledi.

Roma hamamının bulunduğu bölgenin 1998 yılında turizm merkezi olarak ilan edildiğini ve 1/25 binlik planlarının çizildiğini ifade eden Zanburkan, bölgeyle ilgili planlama çalışmalarının tamamlanmasının ardından burada bir turizm merkezi oluşturulacağını anlattı.

Kazı çalışmalarının tamamlanmasıyla restore çalışmalarına başlanacağını dile getiren Zanburkan, şöyle konuştu:

''Kocaeli yıllarca ihmal edilmiş bir sanayi kenti. Ülkemizde tarih bilinci hızlı bir şekilde oluşmakta. Büyük projeler hazırlıyoruz. Son birkaç yılda çok sayıda eseri restore ettik. Burada yapılan çalışma başarıyla tamamlandı. Buradaki restore çalışmaları İl Özel İdaresi ve Valiliğin ödeneği ile yapılacak. Kocaeli artık sanayi kenti olmanın yanında alt yapısı hazır, kendini turizme hazırlamış yerli ve yabancı turistlerin gelip konaklayabileceği, dinlenebileceği gezebileceği bir kent haline gelecektir. Dönem farkı gözetmeden bütün tarihi eserleri korumak gelecek nesillere aktarmak bizin en önemli görevimizdir. Bu tesis ve beraberindeki projeler tamamlandığında Kocaeli eskiye nazaran turizm pastasından daha fazla pay almaya başlayacak''.

Adnan Zanburkan, Kocaeli'de bugün toplamda 5 bin yatak kapasiteli 25'e yakın otel bulunduğunu ve bu otellerin hemen hemen her gün dolu olduğunu belirterek, Cengiz Topel Havaalanının açılması ve tarihi eserlerin restorasyonlarının tamamlanmasıyla Kocaeli'nin turizm pastasından hak ettiği payı alacağın inandıklarını vurguladı.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
ETİKETLER: arkeoloji
http://www.yapi.com.tr/haberler/kocaelinde-106-metre-uzunlugunda-roma-yolu_84044.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!