Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kömürle Çalışan Santral Kuracak, Piyasaya Elektrik Satacak

Alkim Kimya, 2008 yılında, piyasaya elektrik satmak amaçlı linyit kömürü yakıtlı, enerji santralı kurulup, işletilmesi konusunda ön fizibilite çalışmaları başlatacak.

Dünya Gazetesi



b>Alkim Alkali Kimya A.Ş'den İMKB'ye gönderilen açıklamada, şirketin 1986 yılından bu yana kojenerasyon tesislerinde, linyit kömürü kullanarak, yüksek basınçlı buhar ve elektrik enerjisi ihtiyacının tamamını kendisinin sağladığı belirtildi.

Açıklamada, otoprodüktör lisansı ile çalışan ve kendi ihtiyacını karşılayan bu enerji kojenerasyon ünitelerinin sağladığı bilgi birikimi ve tecrübe ile Türkiye'nin enerji açığı da göz önüne alınarak, 2008 yılında, piyasaya elektrik satmak amaçlı linyit kömürü yakıtlı, enerji santralı kurulup, işletilmesi konusunda ön fizibilite çalışmalarının başlatılmasının hedeflendiği bildirildi.

Şirketin Konya Cihanbeyli Göl İşletmelerinde, karayollarında buzlanmaya karşı, mücadele aracı olarak kullanılan magnezyum klorür solüsyonu deneme çalışmalarının sonuçlandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"2008 yılında ticari amaçlı üretim hedeflenmektedir. Bu konuda Ankara Karayolları Genel Müdürlüğü'nde teknik uzmanlarla görüşme ve toplantılar yapılmıştır. İklimsel koşullara bağlı olarak gelişecek magnezyum klorür (mgcı2) üretim ve satışının 2008 yılında şirket cirosuna yüzde 10-15 civarında katkı sağlayacağı tahmin edilmektedir."

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/komurle-calisan-santral-kuracak-piyasaya-elektrik-satacak_58226.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!