Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Konut Fiyatları En Çok Türkiye’de Arttı

Avrupa ülkelerinin tamamında konut fiyatları ve kiralar artarken, Türkiye liderliği kimseye bırakmıyor. Eurostat verilerine göre 30 Avrupa ülkesinde konut fiyatlarının en çok yükseldiği ülke Türkiye.

yapi.com.tr
Konut Fiyatları En Çok Türkiye’de Arttı

AB İstatistik Ofisi’nin (Eurostat) açıkladığı verilere göre Avrupa’da konut ve kira ücretleri son yıllarda artış eğiliminde. 30 ülke içinde artışın en çok görüldüğü ülke ise Türkiye. Buna göre 2020 ile 2021 yılları 2. çeyrek arasında konut fiyat endeksi 172,9’dan 223,4’e yükseldi. Bu da Türkiye’de ev fiyatlarının yüzde 29,2 arttığını gösteriyor. 27 AB ülkesinde ise artış oranı yüzde 7,3’te kaldı.

Euronews'te yer alan habere göre, 30 Avrupa ülkesi içinde ikinci sırada yüzde 16,1 ile Estonya yer alıyor. Bu ülkeyi yüzde 15,6 ile Danimarka ve yüzde 14,5 ile Çekya takip ediyor. Avrupa’nın en büyük ekonomilerinden Almanya’da ise ev fiyatları yüzde 10,9 arttı. Fransa’daki artış oranı ise yüzde 5,7 oldu.

Diğer bazı ülkelerdeki artış oranları ise şöyle: Hollanda (yüzde 12,8), Macaristan (yüzde 11,9), İsveç (yüzde 10,9), Bulgaristan (yüzde 9,1) ve Portekiz (yüzde 6,6).

Ev fiyatları Kıbrıs’ta yüzde 5 düştü
30 ülke içinde ev fiyatlarının düştüğü tek ülke ise yüzde 4,9 ile Kıbrıs oldu. Bunun dışında en düşük artış yüzde 0,4 ile İtalya ve yüzde 2,7 ile İngiltere’de yaşandı. Ev fiyatları Romanya’da yüzde 3 ve İspanya’da yüzde 3,3 yükseldi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/konut-fiyatlari-en-cok-turkiyede-artti_187670.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!