Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Konut Mağdurları Saraçhane'de Toplanıyor

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi çözüm bekleyen konut mağdurları 19 Şubat günü saat 12:00'da Saraçhane'de toplanıyor.

yapi.com.tr
1 Konut Mağdurları Saraçhane'de Toplanıyor

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi çözüm bekleyen konut mağdurları 19 Şubat günü saat 12:00'da Saraçhane'de toplanıyor. Yapılacak olan eyleme Esenyurt, Fikirtepe ve Bayrampaşa konut mağdurlarının katılması bekleniyor.

2011 yılında yapımına başlanan ve 4 bin vatandaşın etkilendiği Innovia 4 projesi mağduru Özlem Hanelçi'nin düzenlediği organizasyona, Innovia Tuzla, Innovia Arifiye, Caprice Gold, Fi Yapı, Bulut İnşaat, Dumankaya İnşaat, Babil Kuleleri ve Termal mağdurları katılacak. Geçtiğimiz Kasım ayında TBMM'ye giden konut mağdurları, İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin, Özgür Karabat, Emine Gülizar Emecan ve İzmir Milletvekili Özcan Purçu'ya yaşadıkları sıkıntıları anlatmıştı.

Mağdurlardan komisyon talebi
Konut satışında, en çok satış yapılan bölge durumunda olan Esenyurt, konut mağduriyetinde en ön sırada bulunuyor. Mağdurlar yarım kalmış büyük toplu konut projelerinin mağdur ettiği yüzlerce vatandaşın hakları için komisyon kurulmasını istiyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/konut-magdurlari-sarachanede-toplaniyor_170706.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Konut sektöründe bu konutları satan emlakçılar yasa gereği sorumludur. Emlakçı bitmeyecek bir gayrimenkulü satamaz ve ayıplı maldan sorumludur. Yargı bu konuda üstüne düşeni yapmadığı için sorumludur. Gelişmiş ülkelerde nasıl konut satışları yapılıyor, yargı bunları nasıl koruyor? Bunu inceleyip sorumluluğunu yerine getirmediği icin sorumludur. Yerel yönetimler, kredi kurumları, konut sektöründeki STK global dünyayı inceleyip bitmemiş ve iskansız konut satılamazı gerek yasalaştırılmasında katkıda bulunmadıkları için sorumludurlar. Devlet sat-yap sistemine izin verip 100.000 kişinin hakları için yasa çıkartıp denetimi yapmadığı için sorumludur. Kayyumdaki şirketlerin yöneticileri de sorumludur. Tabiki hukuk camiası da global dünyada konut alıcıları nasıl güvenceye alınıyor takip etmediği için sorumludur. Bu mağduriyetlere son vermek için "bitmemiş, iskansız ve tapu sigortasız binalar alınıp satılamaz" diye yasa çıkması bile yeterlidir. Sevgiler Müjdat Güler YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!