Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Konutta Talep Patlaması Adapazarı’nı Sevindiriyor

Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Adapazarı Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile Korucuk bölgesin

Zaman



b>Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Adapazarı Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile Korucuk bölgesinde yapımı devam eden 812 konuta ilave olarak 800 konut daha yapılacağını söyledi.

Aziz Duran yaptığı açıklamada, dar gelirlileri ev sahibi yapacak projenin genişletileceği müjdesini vererek, yapımı halen süren 812 konuta ilaveten gelen yoğun talepler doğrultusunda 800 konut daha yapılacağını ifade etti. Başkan Duran, halen başvuru şartları açıklanmamasına rağmen vatandaşların yoğun talebi ile karşılaştıklarını belirterek, “Bunun üzerine TOKİ ile görüşmelerimiz oldu. Onlardan ikinci etap olarak 800 konut daha yapma sözü aldık.” dedi.

Kalıcı konutların yapıldığı yer olan Karaman ve Camili bölgesine çok yakın olan Korucuk’ta 2 bin 600 dönümlük arazinin toplu konut yapımı için kullanılacağını vurgulayan Duran, yer sıkıntısının bulunmaması sebebiyle konut üretiminin daha da kolay olacağını anlattı. İlk etapta 103 dönüm üzerinde 812 konutun temelinin atıldığını dile getiren Duran, şöyle konuştu: “TOKİ’den ikinci etap olarak 800 konut daha yapılması yönünde söz aldık. Böylelikle Korucuk’ta yapılacak konut sayısı bin 612’ye yükseldi. Konut sıkıntısını çözmekte kararlıyız. Bunun için şartların açıklanmasıyla yapılacak başvuruların ardından üçüncü, dördüncü etap konut yapımı gelebilir. Zaten bu bölgede konut sayısını zamanla 10 bine çıkartacağız.”

Korucuk’ta yapımı devam eden 812 konut 3 ayrı tip olarak inşa ediliyor. Konutlardan 3 katlı olan F tipleri 80 metrekare, 4 katlı olan K tipleri 99 metrekare ve yine 4 katlı olan M tipler ise 105 metrekareden oluşuyor. Camili bölgesinde yapılan son etap kalıcı konutlara benzer konutlar doğalgazlı ve kaloriferli olarak yapılıyor. Konutların 432 tanesi 24 blok, 272 tanesi 34 blok, 198 tanesi ise 9 blok halinde inşa ediliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/konutta-talep-patlamasi-adapazarini-sevindiriyor_5710.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!