Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Korku Kaldırımı

İzmir Bayraklı'da, Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi kapsamında Nisan 2008'de tamamlanan Bayraklı İstasyonu ve karayolu üstgeçidi nedeniyle düzenlenen Anadolu Caddesi ve kaldırımlar, semt halkını çileden çıkardı.

Milliyet Gazetesi
1 Korku Kaldırımı

İzmir Bayraklı'da, Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi kapsamında Nisan 2008'de tamamlanan Bayraklı İstasyonu ve karayolu üstgeçidi nedeniyle düzenlenen Anadolu Caddesi ve kaldırımlar, semt halkını çileden çıkardı. Raylı sistem hat duvarları tarafındaki kaldırımlar yer yer 30 santimetre dar yapılınca, İstasyon durağında otobüsten inen veya binmek isteyen Bayraklılılar için yoldan geçen araçların altında kalmadan yürümek ıstırap oldu. Otobüs durağına gitmek isteyen veya otobüsten inen Bayraklılılar, dar kaldırımda yürümekte zorlanıyor. İstasyonun yağmur suyu deşarj borularının kaldırım üzerine indirildiği bazı noktalarda da yayalara yürüyecek kadar bile boşluk kalmıyor.

Duvara yaslanarak yürüyorlar

Otobüs, kamyon gibi büyük araçlar geçerken, pek çok yaya kaldırımda duvara yaslanarak, geçmelerini beklemek zorunda kalıyor. Kucağındaki çocukla durağa yönelen bazı kadınlar da kaldırım yerine yoldan yürüyerek yaşamlarını tehlikeye atıyor. Bayraklı Fuat Edip Baksı Mahalle Muhtarı Nejat Sivarioğulları, kaldırımda bırakın yürümeyi, sabit durmanın bile zorlaştığından yakındı. Nisan ayından bugüne kadar üç yayaya araç çarptığını belirten Sivarioğulları şunları söyledi:

'Durağın yeri değişmeli'

“Ya durağın yerini değiştirerek, kaldırımın geniş olduğu bir yere taşınmalı ya da kaldırımın genişlemesi için raylı sistem hattı duvarı geriye çekilmeli.”

Aman dikkat!

Yoldan geçen araçların altında kalmadan yürümeye çalışanlar, otobüs gibi büyük araçlar geçerken duvara yaslanarak beklemek zorunda kalıyor. Bazı kadınlar çocuklarıyla dar kaldırımda yürüyemeyeceği için tehlikeyi göze alarak yolda yürüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/korku-kaldirimi_64138.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • ya ölüm oyunu projeyi hazırlayanların insana önem vermediği baştan belliydi hiç şaşırmadık bayraklı halkı olarak siz bir de yeni yapılan köprünün halini görün :(( YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!