Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Korsanların Tersanesi Modernize Ediliyor

Geçmişi Malta korsanlarına kadar dayanan Çamburnu ve Yeniay'daki tersaneler çağa ayak uyduruyor. Babadan oğula öğrenilerek gemi yapımcılığın

Akşam



b>Geçmişi Malta korsanlarına kadar dayanan Çamburnu ve Yeniay'daki tersaneler çağa ayak uyduruyor.

Babadan oğula öğrenilerek gemi yapımcılığının süregeldiği tersaneler, modernize edilerek yeni ufuklara açılıyor. Uzun yıllar Karadeniz ve Marmara'nın balıkçı teknelerinin yapıldığı Çamburnu ve Yeniay'da ahşap gemi ve takalara olan talebin bitmesiyle, son 15 yıldır genellikle turistik amaçlı küçük gemiler yapılıyordu. Marmara Depremi'nin ardından bu bölgedeki tersaneleri deprem kuşağı dışına kaydırma amacıyla Denizcilik Müsteşarlığı'nın projelendirdiği Yeniay-Çamburnu Tersane Bölgesi'nde altyapı çalışmaları başlatıldı. Modernize edilecek eski tersane alanları genişletilerek, büyük ticari gemilerin onarımı ve bakımına da olanak sağlanacak.

Toplam 270 bin metrekare alanda, yurt içi ve yurt dışı küçük yolcu motorları, feribotlar ve yük gemileri inşaası yapılacak. Denizcilik Müsteşarlığı Trabzon Bölge Müdürü Atilla Başçuhadar, 'Proje ile 5 yıllık periyotta yan sanayi ile birlikte 150 milyon dolar civarında gelir sağlanması hedefleniyor. Karadeniz Bölgesi'nin en büyük tersanesi ortaya çıkacak' dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/korsanlarin-tersanesi-modernize-ediliyor_2437.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!