Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Koruma Altındaki Tarihi Yapılar Yanıyor

Antalya'nın tarihi Balbey Mahallesi'nde, koruma altında olmasına rağmen kaderine terkedilen binalarda çıkan yangınlar mahalleliyi bıktırdı.

yapi.com.tr
Koruma Altındaki Tarihi Yapılar Yanıyor

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinin tarihi Balbey Mahallesi'nde 3 Aralık Cuma günü iki yapıda çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. İHA’da yer alan habere göre; ilk yangın saat 10.00 sıralarında Balbey Mahallesi 432 Sokak üzerindeki 2 katlı kullanılmayan koruma altındaki ahşap binada çıktı.

Henüz belirlenemeyen bir nedenle zemin katta başlayan yangını gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Olay yerine itfaiye ve polis ekipleri geldi. Yapının iki farklı noktasında çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Bu yangını soğutma çalışmaları devam ederken 451 sokaktan da bir yangın ihbarı geldi.

Yangın bölgesindeki ekiplerinden biri hemen yangının olduğu sokağa yönlendirildi. Mahalle sokaklarının dar olması nedeniyle itfaiye araçları güçlükle yangın yerine ulaştı. Ekipler bu yapıdaki yangını da zamanında müdahaleyle söndürdü. Her iki yapıda da bugüne kadar bir çok kez yangın çıkmış ve söndürülmüştü.

45 yıldır mahallede yaşayan Mehmet Kurter, “24 saat buraya gelip gidenler olur. İyice bıktık. Yukarıdan su bastım. Su sıkmasam benim evimde yanabilirdi. Bir sürü insan girip çıkıyor. Bu yapının kullanılan bölümü yıkılırsa, bu kadar kişi gelmez.” dedi.

"6-7 kez yandı"
Balbey Mahalle Muhtarı Abdullah Uyaroğlu, bölgenin Kaleiçi'nden sonra surların dışında kurulan tarihi bir yer olduğunu söyledi. Yangınların bir gün Haşim İşcan, bir gün Balbey Mahallesi'nde çıktığının altını çizen Uyaroğlu, “Biz bıktık artık. Evin sahibine söyledik, kapı ve pencerelerin kapatılması için. Burada hırsızlık malları paylaşılıyor, madde bağımlıları geliyor. Evsiz olan herkes yatağını döşeğini alıp geliyor. İçeride yatıyor. Sonra başlıyor koca bina yanmaya. İtfaiye 6-7 kez yangın söndürmeye geldi.” dedi.

Tarihin masa başından korunamayacağını dile getiren Uyaroğlu, “Canımız burnumuza geldi, kime ne diyeyim. Saçaklardaki yanmış tahtaları aldırabilmek için çok uğraştık. Bu bina tescilli, restore edilecekse edilsin. Birisinin başına tahta düşse, birisi ölse ne olacak. Burası okul yolu. Ben şaşırdım artık." diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/koruma-altindaki-tarihi-yapilar-yaniyor_188247.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!