Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Köy Yolları Standart Dışı

Türkiye'deki mevcut köy yollarının yüzde 80'inin standartlara uygun olmadığı, en kötü yolların ise Doğu Karadeniz Bölgesi'nde bulunduğu bildirildi.

Akşam



b>Türkiye'deki mevcut köy yollarının yüzde 80'inin standartlara uygun olmadığı, en kötü yolların ise Doğu Karadeniz Bölgesi'nde bulunduğu bildirildi. Komple yol projelerinin uygulamaya konulması gerekliliğine işaret edildi.

Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin 'Doğu Karadeniz'de Kırsal Alana Ulaşım, Yerleşim ve Çözüm Önerileri' adı altında 4'ü yabancı 30 bilim adamının katılımıyla Trabzon'da düzenlendiği sempozyumun sonuç bildirisinde çarpıcı gerçeklerin altı çizildi. Bildiride, Türkiye'deki 300 bin kilometrelik köy yolu ile kırsal alan ve bağlı yerlere ulaşım ağı kurulduğu, ancak bunun yüzde 80'inin standart dışı olduğu belirtildi.

Heyelan engeli

Türkiye'nin en iyi yolları sıralamasında Doğu Karadeniz illerinin 70'nci sıradan aşağıda olduğu, iklim, jeoloji, topografya ve yerleşim durumunun; yol yapımı, bakımı ve hizmetlerini olumsuz etkilediği kaydedilen bildiride, 'Bu nedenlerle yol yapım maliyetleri diğer bölgeler oranla 3 kat daha fazla oluyor. Heyelan nedeniyle stabilite sağlanamıyor' denildi.

Mühendisliğin önemi

Sempozyumun sonuç bildirisinde, teknik, ekonomik ve ekolojik boyutu ile kırsal alan ulaşım ve yerleşiminde mühendislik yapılarının öneminin büyük olduğu, bu tür yapıların mühendisler tarafından planlanması, projelendirilmesi ve uygulanması gerektiğini dikkat çekildi. Bildiride ayrıca hala bu işleri yüklenebilen kamu kuruluşlarının ortadan kaldırılması yerine geliştirilmesi ve dinamizm kazandırılması istendi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/koy-yollari-standart-disi_8285.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!