Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Ömür Biter Kazı Bitmez

Köy Yollarında Hatalı Kullanım Asfalt Kaplamayı Bozuyor

Gaziantep Köy Hizmetleri İl Müdürü Hüseyin Akay, maliyeti yüksek asfalt kaplama yolların kullanım hataları nedeniyle kısa sürede fonksiyonlarını yapam

Ticaret Gazetesi



aziantep Köy Hizmetleri İl Müdürü Hüseyin Akay, maliyeti yüksek asfalt kaplama yolların kullanım hataları nedeniyle kısa sürede fonksiyonlarını yapamaz hale geldiklerini söyledi.

Akay, Gaziantep te 2 bin 158 kilometresi asfalt kaplama olmak üzere 2 bin 980 kilometre köy yolu bulunduğunu, il genelinde tüm köylere asfalt yol ağı sayesinde ulaşıldığını kaydetti.

Asfalt çalışmasının yüksek maliyetli olduğunu ve uygulamada ustalık ve titizlik gerektirdiğini belirten Akay,Bir kilometre birinci kat asfalt sathi kaplama köy yolunun maliyeti 30, ikinci kat asfalt kaplamanın maliyeti ise 6 milyar liradır? dedi.

Akay, bu kadar yüksek maliyetli ve emek verilerek ortaya çıkarılan asfalt kaplamanın bakımının da çok yüksek maliyet gerektirdiğini ifade ederek, Kullanım hataları olmasa, iyi bir asfalt kaplama yenilemeye ihtiyaç olmaksızın 5 yıl fonksiyonunu sürdürür? diye konuştu.

KULLANIM HATALARI

Asfalt yolların kullanım hatasından dolayı uzun ömürlü olmadığını, ikinci kat asfalt, büyük onarım ve yama gibi çalışmaların ise yüksek maliyet getirdiğini anlatan Akay, kullanım hatalarını şöyle sıraladı:

Tarladan tarlaya su geçirmek için ark kazılması. Tarla sürülürken yol hendeklerinin tarlaya katılması. Tarla sürülürken pullukla asfalt sathi kaplamada dönüş yapılarak, sathi kaplamanın tırmıklanıp kaldırılması.

Köy içi yollarda atık suların asfalt üzerine bırakılması. Ayrıca büyük tonajlı araçlarla sürekli yapılan nakliyeler.

Akay, asfalt yolların bozulmaması için yoldan yararlananlar, muhtarlar ve jandarmanın duyarlı davranması gerektiğini de sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/koy-yollarinda-hatali-kullanim-asfalt-kaplamayi-bozuyor_1391.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!