Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Köylünün Suyu Çaya İnmeden HES'e Taşınıyor

Antalya Manavgat’taki HES projelerinin kapasite artırımına ilişkin, Bakanlığın ÇED olumsuz kararı vermesi gerektiğini belirten yaşam savunucuları, kapasite artırımının da projelerin de iptal edilmesi gerektiğini ifade etti.

yapi.com.tr
Köylünün Suyu Çaya İnmeden HES'e Taşınıyor

Antalya Manavgat’ta 2013 yılında faaliyete geçen hidroelektrik santraline (HES) ilişkin kapasite artışı başvurusunda nihai ÇED raporu hazırlandı. ÇED olumsuz kararı verilmesi gerektiğini belirten Gençler köyü muhtar Hüseyin Coşar, “Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü görüşlerimizi sordu. İtirazlarımızı belirttik, köyde imza topladık.” dedi.

BirGün’den Gökay Başcan’ın haberine göre; Çenger Çayı üzerinde 3 ayrı santral olarak düşünülmesine rağmen tek bir santral gibi projelendirilen Çenger I-II-III regülatörleri ve HES’ler için kapasite artışı planlanıyor. Çenger I regülatörü ve HES, 2013 yılında faaliyete başlarken, Çenger II, III regülatörleri ve HES tesislerinin inşaatına ise henüz başlanmadı.

 

 

Tamamı tarım ve orman alanları üzerinde kurulu projeler için önce Antalya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından ÇED gerekli değildir kararı verildi. Kararın ardından sadece Çenger I projesi hayata geçirildi. Şirket, dosyasında belirttiği üzere ‘kredi’ alabilmek için yeni bir ÇED süreci başlattı. Bölgede tarım ve hayvancılık ile geçinen yurttaşların tüm itirazına rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ÇED olumlu kararı verildi.

2011 yılından bu yana mücadele ettiklerini belirten Çenger köyü yakınlarında bulunan Gençler köyü Muhtarı Hüseyin Coşar “Bu civarda 500 dönüm üzüm bağı ile bin 500 dönüm tarım arazisi bulunuyor. Geçim kaynağımız tarım ve hayvancılık. Şirket resmen suyumuza el koydu, bölgedeki tarım ve hayvancılığı bitiriyorlar. Sularımız, şirkete peşkeş çekiliyor. Projeleri onayladılar, şimdi de kapasite artırımına gidiliyor. Tepeden çıkan suyu çaya inmeden borularla HES’e taşıyorlar.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/koylunun-suyu-caya-inmeden-hese-tasiniyor_180246.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!