Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Kriz İnşaat Sektöründe Başladı, İnşaatta Biter'

Folkart Yapı Genel Müdürü Mesut Sancak, "Ekonomik kriz inşaat sektöründe başlamıştı, yine inşaat sektöründe bitecek" dedi.

Yeni Asır Gazetesi
'Kriz İnşaat Sektöründe Başladı, İnşaatta Biter'

Folkart Yapı Genel Müdürü Mesut Sancak, "Ekonomik kriz inşaat sektöründe başlamıştı, yine inşaat sektöründe bitecek" dedi. Sancak, "Tüm dünyada birçok sektörü daralma ve yok olma tehlikesiyle baş başa bırakan küresel krizin ayak seslerini ilk olarak inşaat sektöründe duyduk. 2008 yılında Amerika'da türev piyasalarında ve bu piyasaların can damarı konumundaki mortgage kredilerinde yaşanan ve dünya ekonomilerine yayılan küresel kriz, en büyük darbeyi dünya gayri safi milli hasılasının yüzde 6'sını ve yan sektörlerle birlikte ele alındığında yüzde 30'unu oluşturan inşaat sektörüne vurdu" diye konuştu.

Ekonomik verilerde yaşanan vahim tablonun birbiri ardına tüm dünya ekonomilerine yayıldığını hatırlatan Sancak, Türkiye'de ekonomik krizlere rağmen her yıl hızlı bir büyüme grafiği çizen inşaat sektörünün bu küresel felaket karşısında tutunamadığını kaydetti. "Ege ve Türkiye geneline bakıldığında inşaat sektöründe yaşanan bu büyük gerilemenin bir istisna olduğunu da belirtmemiz gerek" yorumunu yapan Sancak, Türkiye'nin yüzde 5'ini temsil eden A plus konut projelerinin küresel krizden en az etkilenen grupta yer aldığını dile getirdi.

Sancak, sözlerine şöyle devam etti: "ÖTV indirimiyle kısa süreli bir hareketlenme yaşayan inşaat sektöründe, bu indirim tam anlamıyla amacına ulaşmadı. İskan harcamalarının düşmesi sektöre hareket kazandırırken, emlak fiyatları olması gerekenin yüzde 30-40 altına geriledi. Bu gelişme de konut alımı için uygun koşullar oluşturdu. Her yıl 600 bin konut açığının doğduğu ülkemizde inşaat sektörünün geleceğinin parlak olduğunu belirtmemiz gerek."
Merkez Bankası'nın faiz oranlarını aşağıya çekmesinin reel sektöre bir kıpırdanma getirdiğini savunan Sancak, şunları kaydetti: "Banka kredilerinin de düşürülmesiyle inşaat sektörünün hızlı bir yükselişe geçeceğini söylemek yanlış olmayacak. Çünkü kriz inşaat sektöründe başladı ve yine inşaat sektöründe bitecek."

İzmir'de A plus konsepte sahip projenin yok denecek kadar az olduğunun altını çizen Sancak, şöyle konuştu: "Folkart Narlıdere Evleri projesini gerçekleştirmeye karar verdiğimizde İzmir'in önde gelen birtakım isimlerinin görüşlerini aldık ve İzmir'in böyle bir projeye hazır olmadığı yönündeki düşüncelere rağmen yatırıma başladık. Geçen sürede İzmirliler'in gösterdiği büyük ilgi projemizin doğruluğunu ortaya koydu. 168 ultra lüks konuttan oluşan projemizde, satışlarımız yüzde 60'ın üzerine çıkarken, Folkart Narlıdere Evleri'nde yaşamın başlayacağı Eylül ayından itibaren satışlarımızda büyük bir artış yaşanacağını düşünüyoruz. Bu, şu an ki ekonomik kriz düşünüldüğünde satış performansı açısından Folkart Narlıdere'nin Türkiye'nin en başarılı projelerinden arasında yer aldığının kanıtıdır."

Akıllı ev teknolojisi

Folkart Yapı Genel Müdürü Mesut Sancak, Folkart Narlıdere Evleri'nde akıllı ev teknolojisinin kullanıldığını söyledi. Yurtiçi ve yurtdışındaki birçok tanınmış projeyi gerçekleştiren mimar Emre Arolat tarafından projesi hazırlanan ve 168 daireden oluşan proje ile lüks konut anlayışında yeni bir döneme geçtiklerinin altını çizen Sancak, "Folkart Narlıdere Evleri'nde teknik ve altyapı donanımı, alanında dünya devi kuruluşların çözüm ortaklığında gerçekleştirildi. Daire sahibinin isteyeceği 3 farklı alternatifli mutfak dolapları, Gaggenau markalı ankastre mutfak seçenekleri, DuPont Corian mutfak tezgahları, daire balkonlarında jakuzi ve önünde rüzgar kırıcı paneller evin konforunu arttıran özelliklerin başında geliyor" diye konuştu. Sancak, projede enerji tasarrufuna da büyük önem verdiklerini hatırlattı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kriz-insaat-sektorunde-basladi-insaatta-biter_71900.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!